HERKESE SAĞLIK GÜVENLİ GELECEK HAKKI İÇİN YÜRÜYELİM

 

HAYDİ MİTİNGE

 

03 ŞUBAT 2008 PAZAR GÜNÜ ALANLARDAYIZ

SSGS NEDİR?  SAĞLIK HAKLARIMIZDA YOL AÇACAĞI KAYIPLAR NELERDİR?

YÜRÜYELİM                       

* Mevcut durumda kadınlar için 58,erkekler için 60 olan  emeklilik yaşı hem kadınlar,hem de erkekler için 65'e çıkarılacak.

* Emekliliği hak kazanabilmek için yakın zamanda 5.000'den 7.000 güne çıkarılan prim ödeme zorunluluğu 9.000 gün prime çıkacak.  Dolayısıyla iş güvencesinin devlet çalışanları için bile çıkarılan yasalarla MİMAR SİNAN       elinden aldığı ülkemizde özel sektörde çalışanlar için emeklilik hayal olacak.

* Aylık geliri 139,6 YTL'den fazla olan bütün vatandaşlar her ay 73  ile 475 YTL Genel Sağlık Sigortası pirimi ödemek zorunda kalacak .

* Primini ödemeyen vatandaş sağlık hizmeti alamayacak,hastane   kapılarından geri dönecek ,dolayısıyla SSGSS medyanın ve AKP  hükümetinin lanse ettiği gibi herkese sağlık hizmeti sağlamayacak

* Emekli maaşları %23 ile %33 arasında düşürülecek ayrıca emekli  bağkur'luların maaşından 10 yıl süreyle %10 oranında Genel Sağlık Sigortası pirimi kesilecek,zaten maaşıyla zor geçinen emeklinin bu

  maaşla yaşaması olanaksızlaşacak.

* Hastalanan sigortalılara verilen iş görmezlik ödeneği %16 azalacak

 * Sağlıklı nesiller için anne sütünün önemi bu kadar aşikar iken “sigortalının çocuğuna bir ay anne sütü yeter”mantığı geçerli olacak daha önce doğum yapan sigortalılara altı ay süreyle verilmesi görülen emzirme yardımı bir aya düşürülecek.                                         

* Sadece ayakta tedavi olunca değil;hastalık ,kaza,ameliyat gibi nedenlerle hastaneye yatmak gereğincede;”Katılım Payı” adı altında gerektiğinde beş katına çıkabilecek para ödenecek sağlık hizmetleri paralı olacak yani sosyal devletin gerekliliği olan ve bizlerin savunduğu ,tüm vatandaşlara parasız, eşit saplık hizmeti sunumu yerine parasını ödeyebilenlere sağlık hizmeti sunulacak.

 

Bizler sağlıkta yapılmaya çalışan  bu dönüşüm veya yıkımdan bir an önce vazgeçilmesini Sosyal Devlet anlayışı içerinde herkese eşit ücretsiz kaliteli ve ulaşılabilir bir sağlık hizmeti sağlayacak düzenlemelerin hayata geçirilmesini istiyoruz.

 

Biliyoruz ki hükümetlerin yaptıkları hatalar karşısında ancak toplumun tepki göstermesiyle durdurulabilir ve dünya bunun bir çok örneğiyle doludur.

 

“PARASIZ EĞİTİM,PARASIZ SAĞLIK” 

 

 MERSİNDEN KATILIMCI KURUMLAR,

 

PETROL-İŞ,YOL-İŞ KRİSTAL-İŞ-SAĞLIK-İŞ BELEDİYE-İŞ, GENEL-İŞ,BİRLEŞİK METAL-İŞ,EMEKLİ-SEN,EĞİTİM-SEN BES,TÜM BEL- SEN-SES,YAPI YOL-SEN,TARIM ORKAN-SEN,BTS,KÜLTÜR SANAT-SEN ,TABİBLER ODASI,ORMAN İŞÇİLERİ DAYANIŞMA DERNEĞİ,HALKEVİ,78-LİLER DERNEĞİ,ÖDP,EMEP,SDP

 

MERSİNDEN HAREKET YERİ:  03 ŞUBAT 2008 PAZAR GÜNÜ SAAT:10.00 DA

KARAYOLLARI ÖNÜNDEN HAREKET EDİLECEKTİR.