TÜRK-İŞ GENEL BAŞKANI KILIÇ, NOVAMED GREVİNDEKİ ÜYELERİMİZİ ZİYARET ETTİ

 

Konfederasyonumuz Türk-İş’in Genel Başkanı Salih Kılıç, Türk-İş Genel Mali Sekreteri Ergün Atalay, Genel Başkanımız Mustafa Öztaşkın  ve Türk-İş'e bağlı sendikaların Antalya şube başkanları ve yöneticileriyle birlikte Antalya Serbest Bölgesi'ndeki Novamed grevinde 194’üncü günlerini dolduran üyelerimizi ziyaret ederek maddi destekte ve yiyecek yardımında bulundu. Novamed işyerinde greve çıkan 84 üyemizden 82’sini kadın üyeler oluşturuyor.

 

Kılıç, burada yaptığı konuşmada, çok uluslu Alman sermayeli Fresenius Medikal Care'e (FMC) bağlı Novamed işverenini eleştirdi. Çalışanların amacının 'bağcıyı dövmek'' olmadığını, sadece ''üzüm yemek'' olduğunu belirten Kılıç, şunları söyledi:
 

''Çalışma yaşamında kadınlara zulüm devam ediyor. İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi'nin 21. maddesine aykırı davrananları kınıyorum. Toplu sözleşme düzeni ve sendikal hak ve özgürlüklerin yerine getirilmesi için Avrupa Sosyal Şartı'na imza koyan Almanya hükümetinin, İtalya hükümetinin, Türkiye'ye gelmiş olan bu sermayeye, dikkatini çekecek bir manifesto göndermesini dilerim.Türkiye'de, Avrupa Sosyal Şartı'nın gereğinin yerine getirilmesini isteyenler, önce kendi şirketlerinde bunun gereğini uygulamalıdırlar.''
   

Türk-İş Genel Başkanı Salih Kılıç, tutumunu 24 Mayısta yapılacak Avrupa Sendikalar Birliği (ETUC) İcra Kurulu toplantısında gündeme getireceği işvereni, Avrupa Sendikalar Konfederasyonuna da (ICEFTU) şikayet edeceğini bildirdi.
 

Önkoşulsuz anlaşmaya hazırız

 

Sendikamız Genel Başkanı Mustafa Öztaşkın da işverenin sendikayı tanıması ve sözleşmeye oturması halinde ön koşulsuz anlaşmaya hazır olduklarını söyledi. İşverenin çalışanlara ve işçilere çeşitli baskılar yaptığını söyleyen Öztaşkın, ''Bu işletmeyi satacaklarını söylüyorlar. Satacaksanız satın, kapatacaksanız kapatın. Ama işçiler, bu grevi başarıyla sonuçlandıracaktır'' dedi.
   

Konuşmaların ardından Kılıç, işçilere 200'er YTL ve yiyecek yardımında bulundu. Grevci üyelerimiz de Türk-İş Başkanı Kılıç'a desteklerinden dolayı teşekkür etti.