İŞ BIRAKMA EYLEMİ

Sendikamızın Kırıkkale Şubesi ve diğer işçi ve memur sendikalarına üye işçilerin, emekçilerin 4 Şubat'ta gerçekleştirdiği eylem Kırıkkale Cumhuriyet Meydanı'nda toplanması ile başlandı. Burada Şube Başkanımız Recep Sefer bir konuşma yaptı. Sefer konuşmasında, Tekel işçisinin hakları için onurlu bir mücadele verdiğini, bu mücadelenin gelecekleri ve özlük hakları için olduğunu söyledi. Tekel işçilerinin eylemlerini desteklediklerini bildiren Sefer, tüm Türkiye'de memurların, işçilerin iş bırakma eylemi ile Tekel işçisine destek olduklarını, bu mücadelenin sadece Tekel işçisinin mücadelesi değil tüm çalışanlarının mücadelesi olduğunu belirtti. Sefer şöyle devam etti:

 

“Bu hükümet döneminde, 7 yıldır kaybettiğimiz hakları geri alabilmek için, hükümetin emekçilere karşı yaptığı yanlışları proteste etmek için buradayız. Bu hükümet tarihimizde en büyük özelleştirmeleri yaptı. İktidara gelirken “fakirin fukaranın yanında olacağız, onları IMF'ye, Dünya Bankası'na ezdirmeyeceğiz” dediler. Ama 7 yıl boyunca çalışanları ezen, onları yok sayan anlayışla işçilere, memurlara saldırıyorlar. Özlük haklarını yok sayıyorlar. 4/C ölüm yasasıdır. Süresiz bir işte süreli işçi çalıştırmaya çalışılıyor. Bundan sonra da eylemlerimizi birlikte, omuz omuza yürüteceğiz.”

 

Sefer'in yaptığı konuşmanın ardından AKP İl Başkanlığına yürüyüş düzenlendi. Yürüyüş sırasında hükümet ve başbakan aleyhinde sloganlar atıldı. Yürüyüş AKP İl binası önüne kadar devam etti. Burada Kırıkkale Şube İdari Sekreterimiz Mertgün Altınok da  Tekel işçilerinin eylemine ilişkin bir konuşma yaparak Hükümetin Tekel işçilerine karşı tavrını eleştirdi.