Sağlıkta AKP Masalı Bitti Mitingi

 

Başta İstanbul Tabip Odası olmak üzere  SES İstanbul Şubeleri, İstanbul Eczacı Odası, Dev-Sağlık İş, İstanbul Diş Hekimleri Odası, İstanbul Veteriner Hekimleri Odası öncülüğünde Herkese Sağlık Güvenli Gelecek Platformu'nun “Sağlıkta Masal Bitti” şiarıyla düzenlediği miting, 18 Ekim Pazar günü Kadıköy İskele Meydanı'nda coşkulu bir şekilde yapıldı. Sağlık meslek kuruluşları, sendikalar, siyasi parti ve demokratik kitle örgütlerinin ortaklaşa düzenlediği mitingde onbinler hükümetin uygulamalarına tepki gösterdiler,  birinci yılını dolduran sosyal güvenlik ve sağlık sigortasına karşı mücadele çağrısında bulundular.

 Muayene ücretlerine yüzde 650 zamma /İlaçta “katılım payı”nın arttırılmasına / Yeni “katılım payları”na / Özel hastanelerdeki fark ücretine / Genel Sağlık(sızlık) Sigortası’na / Sağlıkta taşeronlaşmaya / Sağlık ocaklarımızın kapatılmasına / Hastanelerimizin özelleştirilmesine / Sağlıktan “tasarruf”a/ Canımıza, kanımıza, sağlığımıza göz dikenlere / IMF, Dünya Bankası talimatlı sağlık politikalarına / Sağlığın ticarileştirilmesine/ Esnek ve güvencesiz çalışmaya/ Çalışma barışının ve sosyal barışın bozulmasına/ Şiddete, ücretli kölelik düzenine/ Sağlık ve sosyal güvenlik hakkımızın gasp edilmesine/ Sağlıksızlığa, haksızlığa, adaletsizliğe, eşitsizliğe, baskıya, ekmeğimizin, emeğimizin, sağlığımızın, özgürlüğümüzün ve geleceğimizin elimizden alınmasına “Dur” demek için onbinler Kadıköy İskele Meydanı'nı doldurdu.

 Kadıköy Tepe Natlius ve Haydarpaşa Numune Hastanesi’den hareket eden onbinlerce emekçi Kadıköy İskele Meydanı’na yürüdü. Mitinge Türkiye'nin dört bir yanından doktor, eczacı, hemşire ve sağlık çalışanlarının katılması dikkat çekiciydi. Kadıköy’de toplanan on binlerce emekçi, bir yılı geride bırakan Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Yasasını protesto etti. Mitinge Türk-İş Genel Sekreteri Mustafa Türkel, KESK Genel Başkanı Sami Evren, TTB Başkanı Gençay Gürsoy, Sendikamız Genel Başkanı Mustafa Öztaşkın, Genel Mali Sekreteri İbrahim Doğanğül, Genel Örgütlenme ve Eğitim Sekreteri Nimetullah Sözen, İstanbul 1 Nolu Şube Başkanımız Reşat Tüysüz ile 1 Nolu şube işyerlerinde örgütlü üyelerimiz de katıldı.