14 MART EYLEMİ     

         

SSGSS İle ilgili Emek Platformunun aldığı bir dizi eylem kararlarının birincisi olan kitlesel basın açıklaması ve ikincisi 14 Mart 2008 de 2 saatlik iş bırakma  eylemi şubemize bağlı tüm işyerlerimizde uygulanmıştır.

 

Birincisi olan kitlesel basın açıklamamıza bir işyerimiz dışında tamamı büyük çoğunlukla katılmıştır. Katılmayan işyeri de çalışma saatlerinin uymayışıdır. Buna rağmen 14 Mart' takı iş bırakma eylemine tüm işyerlerimiz katılmıştır. Basın açıklamasına Petrol-İş Gebze Şubesi olarak 800 civarında çalışanla katılım sağlandı.

 

Genel Başkanımız Mustafa Öztaşkın, Örgütlenme ve Eğitim sekreterimiz Nimetullah Sözen ile birlikte Şube İcrası olarak Başkan Süleyman Akyüz, İdari Sekreter Eyüp Akdemir, Mali Sekreter Orhanettin Yıldız' da işyeri ziyaretlerine katılmışlardır.

 

Unilever, Dyo, Cambro Özay, Süpersa 2, Öncü ve Mecaplast  işyerleri ziyaret edildi.  Bu ziyaretler kısada olsa yasanın ne getirip ne götürdüğünü Genel Başkanımız tarafından anlatıldı. İlgi büyüktü  daha etkin eylemler çalışanlarımız tarafından bekleniyor. Umarız ki Emek Platformunun üçüncü kararı olan yasa meclise indiğinde Emek Platformu Bileşenlerine bağlı Temsilci ve Yöneticilerinin Ankara'ya gitmeleri, ordan da meclise gitmelerine gerek kalmadan tarafların ortak çalışmalarıyla sorunun çözümüne kavuşturulmasıdır. Yoksa biz konfederasyonumuzun ve federasyonumuzun alacağı tüm kararları uygulamaya hazırız. Bunun göstergesi 1. ve 2. kararların uygulanışıdır. Bu vesileyle 1. ve 2. kararların uygulanmasında katkı koyan , emek veren ve organizasyonları kusursuz sağlayan temsilci, yönetici  ve katılan tüm üyelerimize bu duyarlılıklarından dolayı kutluyor ve teşekkür ediyoruz.

 

Bundan sonra da yapılacak olan tüm etkinliklere  ve tepkilere aynı anlayışla karşı çıkacakların inanıyoruz. Tekrar herkese teşekkür ediyoruz.