04.03.2005

 

1 Mart  2005  tarihinde  Türk-İş’ in  Kocaeli’ de yaptığı Başkanlar Kurulunda,  alınan karar doğrultusunda,  4 Mart 2005 tarihinde Türkiye  genelinde  Türk-İş’ in öncülüğünde ve diğer  sendikaların da destek verdiği  işyerlerine kapanma  eylemine  Petrol-İş  Gebze Şubesi olarak tüm iş yerlerimiz  yüzde yüz katıldılar. 18:30  itibariyle  Basf Türk,  20:00 da Bayer Türk, 21:00’ de Süperlas, 22:00’ de  Dyo,  22:45 de Unilever (Lever Elida) 23:45’ de Tekno Kauçuk,  00:45’ de Pimaş  ve 01:30 da  tekrar Unilever  ziyaret edilmiştir.

 

21:00’ deki  Süperlas  ziyaretinde  Gebze Eğitim-Sen  Şube Başkanı Orhan  Kaya  ve yönetim kurulu üyeleri,  İşçi  Partisi İlçe Başkanı  Mustafa Cerit  ve  EMEP  yönetim kurulu üyesi ve gazeteci  Aktan Uslu  hazır bulundu.

 

Ayrıca  01.30 da ki  Unilever  ziyaretine  Eğitim ve Örgütlenme Sekreterimiz İsmet Yiğit  ve  İstanbul 2 Nolu Şube Başkanı Ecvet  Eşlegül de katılmıştır.

 

Tüm bu iş yerlerini ziyareti esnasında  Şube Başkanımız  Süleyman Akyüz  günün anlamı  ve önemi hakkında  genel değerlendirme ve bilgilendirme yapmıştır. Çalışanlarımızın heyecanla ve büyük bir dikkatle izledikleri konuşmalarda,  özellikle  eylemlere  iyi başlanıldığı  ama sonuç

alınıncaya kadar neden  devam edilmediği,  çalışanların buna hazır olduğu ,yöneticilerin eylemleri sürdürme konusunda kararlı olmaları gerektiği dile getirildi.

 

Biz bu eylemle  SEKA çalışanlarının  46 gündür  yaşadıkları  iş yerine kapanmayı  bir gün  olsun  yaşayarak  destek  vermek,   ama  en önemlisi de haklarımıza   her  hangi  bir  müdahale   olduğunda   verilecek  cevabın bu olacağını gösterdik.

 

Bu eyleme  destek  veren  tüm  çalışanlarımıza    teşekkür     ediyor, başarılarının devamını diliyoruz.

 

 

 

                           

BAYER

 

                           

 DYO

                           

                                                     

PİMAŞ

 

                           

SÜPERLAS

 

 

                          

TEKNİK KAUÇUK

      

                         

UNILEVER