Mecaplast Tiyatro Grubu  “Made in Japon'u sahneledi

25  Haziran tarihinde, saat 19.30' da Gebze Belediyesi, Osman Hamdi  Bey sahnesinde kısa  adı  Bilkar  olan  Bilimsel  ve  Kültürel  Araştırmalar  Yayıncılık  ve Üretim Kooperatifi'nin organizasyonuyla Petrol-İş  Gebze  Şubesi'ne  bağlı olan  Mecaplast  işçilerinin oluşturduğu  tiyatro  gurubunun sunduğu  “Made in Japon” adlı oyun  sahnelendi. Oyun, işçi- işveren, sendikasız  işçi-sendikalı  işçi  arasındaki  farklılığı ortaya  koyuyor.

600  kişilik  salonun  ful  dolu  olduğu  salonda  oyun, izleyen  herkesin  büyük  beğenisini  kazandı.  Oyun  ve  tiyatro  gurubu büyük  bir  coşkuyla  alkışladı ve  devamı  dilendi. Bizler de Gebze Şubesi olarak oyuna  büyük  destek  verdik. 150  üyemize  bilet  alarak  tiyatroya  gitmelerini  sağladık. Ayrıca  geceye, bir konuşma  yaparak  katılan  Şube  Başkanımız  Süleyman  Akyüz,  “Bir  işçi -  emekçi  kenti  olan  Gebze'miz  neden  bir  sanat  ve  kültür  kenti  olmasın? Bu  tip  organizasyonlara  ve  bu  tür  çalışmalara  destek verilmeli, sahip çıkılmalı. Bu tür etkinliklerde herkesin  mutlaka yapabileceği  bir  iş  vardır. Mesailerinden  arta  kalan  zamanlarını  bu  uğurda  harcayan  tiyatro  gurubuna   mutlaka  sahip  çıkılması  gerekir.  Bu  çalışmalarından  dolayı  tiyatro grubumuzu kutluyorum” dedi.

Bu  tür  çalışmaların  amatörce  başladığını  ama  verdikleri  mesajların  büyük olduğunun  altını  çizen  Süleyman  Akyüz, tiyatro  oyununun  mutlaka  tüm  çalışanlara,  işsizlere  gösterilmesi  gerektiğini söyledi ve ayrıca  emek  dostu  sanat sever  Gebzeliler'e, katılımlarından  dolayı  teşekkür etti. Akyüz, “Sendikamız  bünyesinde  bir  ilk  olan bu güzel  gurubu  ve  çalışmayı  mutlaka  yaşatmalıyız. Mesajların  en  güzeli  sanatla  verilendir. Mutlaka  hafızalarda  iz  bırakır” dedi.