Sokakları mücadelemizle ısıtacağız

13.11.2008

Açlık sınırının 742 YTL, asgari ücretin 457 YTL olduğu ülkemizde çalışan ve emeklilerin ücretine yıllık % 8 zam, doğal gaza ise bir yılda % 82.5,  elektriğe %57 zam yapılmıştır.

Milyonlarca insanın açlık sınırının altında bir yaşam sürdürmeye çalıştığı ülkemizde halk son gelen zamlarla birlikte açlığa, soğuğa zorlanmaktadır. Zaten yoksullukla mücadele etmeye çalışan halkımız bu zamlarla birlikte daha da yoksullaşacaktır.

Güya hükümet krize karşı önlem almış görünüyor. Krize karşı hükümetin aldığı önlemler; piyasaya para pompalamak, devlet fonlarından batan bankalara, sigorta kurumlarına, yüksek gelirli kesimlerin vergilerini azaltmak kredi imkanlarının arttırılmasını sağlamak, hazineden bunlara destek vermek, patronları ve tekelci firmaları beslemek, krizi yaratanları krizden kurtarmak politikasından başka bir şey değildir. Birde bunlar yetmiyormuş gibi   “ Hamd olsun kriz bizi etkilemez” diyerek yaptıkları zamları vicdansızca onaylama yoluna gidiyor.

Bu yaptıkları zamları kimin üstüne yıkacağını ve bu bütçe açıklarını nasıl kapatacaklarının ipuçlarını şu sözleriyle dile getiriyorlar. "İMF'nin ümüğümüzü sıkmasına izin vermeyiz" diyerek doğalgaz ve elektriğe yaptığı zamlarla halkın ümüğünü sıkmaya devam  edeceğini gösteriyor. Sayenizde bu kış biz emekçiler için soğuk geçecek ama biz “yanlış hesap Bağdat'tan dönecek” diyoruz. Çünkü zamlar iptal oluncaya kadar alanlardayız. Sokakları mücadelemizle ısıtacağız.

ZAMLARA KARŞI KADIN PLATFORMU