23.01.2009

MKE Kurumu Yönetimi Barutsan Roket ve Patlayıcı Fabrikası

Müdürlüğü işyerinde TİS’in “ Vasıta Yardımı ” hakkındaki Maddesini uygulamıyor

MKE Kurumu Yönetimi ile TİS’e ek protokolde Vasıta Yardımı Maddesinin uygulanış biçimine yönelik aylardır devam eden anlaşmazlığımız 2008 yılının son haftası kurum yönetimi tarafından resen yapılan uygulamayla had safhaya çıkmıştır. Şubemiz tarafından sorunun çözümüne ilişkin

31 Aralık 2008 Çarşamba günü Sayın Genel Müdür ile yaptığımız görüşmeden de ne yazık ki herhangi bir sonuç alınamamıştır.

TİS’i ve örgütlüğümüzü görmezden gelerek “ Ben yaptım, uygulama bundan sonra böyle olacak ” diyen işveren vekillerine verdiğimiz yanıt, bu işyerinde Petrol-İş Sendikasının örgütlü olduğunu hatırlatmak olmuştur.

Yeni yıla eylem yaparak giren MKE Kurumu Barutsan Roket ve Patlayıcı Fabrikası Müdürlüğü (Elmadağ) işçileri Fabrika yerleşkesi içerisinde bu güne kadar sırasıyla şu eylem ve etkinlikleri gerçekleştirmişlerdir.

1)  2 Ocak 2009 Cuma günü yemek eylemi yapılmış, Fabrika idare binası önüne bütün işçilerle birlikte yürünerek Genel Müdürlük ve Fabrika yönetiminin TİS’ i tanımaz tutumu protesto edilmiştir.  Bu eylemimize Kırıkkale Şube Başkanımız ve Şube Yöneticileri de katılmışlar, destek ve dayanışma göstermişlerdir.

2)  5 Ocak 2009 Pazartesi günü yemek eylemi yapılmıştır.

3)  6 Ocak 2009 Salı günü yemek eylemi yapılmıştır.

*7 Ocak 2009 Çarşamba günü Fabrika yönetiminin çağrısı ile Fabrika Müdürü ve İşyeri Baştemsilciliğimiz arasında görüşmeler yapılmış ancak herhangi bir sonuç alınamamıştır.

4)  12 Ocak 2009 Pazartesi günü yemek eylemi yapılmıştır.

5)  14 Ocak 2009 Çarşamba günü Fabrika Müdürlük Binası önünde oturma eylemi gerçekleştirilmiş, süreç hakkında Şube Başkanımız üyelerimizi bilgilendirmiştir.

6)  20 Ocak 2009 Salı günü iş yeri ( 1 Saat) geç terkedilmiştir.

7)  27 Ocak 2009 Salı günü 1 saat geç işbaşı yapıldı.

Eylem ve Etkinliklerimiz talebimiz gerçekleşene kadar kararlılıkla sürdürülecektir.

Bundan sonraki süreç Yeni dönem TİS taleplerimizle ilişkilendirilecek ayrıca MKE Kurumunun özelleştirilmesine karşı mücadelenin yükseltilmesi ile devam ettirilecektir.

Petrol-İş Sendikası

Ankara Şubesi

*12.01.2009 Tarihinde MKE Kurumu Barutsan Roket ve Patlayıcı Fabrikası Müdürlüğü (Elmadağ) işyerimizde üyelerimize dağıtılan bildiri örneğidir.

*21.01.2009 Çarşamba günü itibariyle üyelerimiz tarafından Fabrika Müdürlüğüne verilen dilekçe örneğidir.