bülteni...basın bülteni...basın bülteni...basın bülteni...basın..

 

                                                                                                                              04.07.2006

  

İsrail Filistin’e gerçekleştirdiği Terörist saldırı ile bütün OrtadoĞu'da meşru mücadele yöntemlerini yok etmiştir.

 

 

Kaçırılan askerlerini kurtarmak bahanesiyle Gazze’ye saldıran İsrail ordusu 8 bakan, 20 milletvekili, onlarca hükümet yetkilisi ve Hamas yöneticilerini tutuklamıştır. Operasyonların ardından Filistin hükümetine “ katiller örgütü ”  diyen İsrail hükümet yetkilileri tacizlerine devam etmektedirler.

 

Halkın % 60–70 inin oyunu almış olan Hamas siyasi bir gerçekliktir. İsrail’in Hamas’ı tanıması ve içine sindirmesi gerekmektedir.

 

İsrail Barbarca bir hükümet darbesi gerçekleştirmiştir. Bu saldırı, Filistin halkının yıllardır sabırla ve cesaretle verdiği mücadeleyi daha da yükseltecektir.

 

ABD Emperyalizmi ve müttefiklerinin desteği ile yıllardır İsrail, Filistin halkının hak ve özgürlüklerine karşı bir “ insanlık suçu ” işlemektedir.

 

Bunu engellemekle görevli başta Birleşmiş Milletler olmak üzere bütün uluslararası örgütlenmeler ne yazık ki bu olup bitenlere sessiz kalmaktadırlar.

 

Cumhuriyet hükümetleri bir devlet politikası olarak yıllardır Filistin halkının Bağımsız devlet olma hakkını savunmuşlardır. Bugün AKP hükümeti bu yönde açık bir mesajı İsrail’e iletmeli, İsrail’le her türlü ilişkiyi keseceğini beyan etmelidir.

 

Biz Ankara Sendika Şubeleri Platformu olarak İsrail’in bu saldırını şiddetle ve nefretle kınıyor, tutukluların serbest bırakılmasını, saldırıların biran önce sona erdirilmesini istiyoruz. Filistin halkına en içten dostluk ve dayanışma duygularımızı sunuyoruz.

 

Kamuoyuna Duyurulur.

 

  • Filistin Halkı Yalnız Değildir!

 

  • Katil ABD Ortadoğu’dan Defol!

 

  • Türkiye- ABD- İsrail Askeri Anlaşmaları İptal Edilsin!

 

                                                                                                  Saygılarımızla,

                                                                                    Ankara Sendika Şubeleri Platformu

                                                                                                Yürütme Kurulu