ÇAYKUR-TÜPRAŞ ÖZELLEŞTİRİLMESİNE KARŞI

BÜYÜK ELMADAĞ- KIRIKKALE YÜRÜYÜŞÜNDE BULUŞALIM

        

31.08.2005

 

Bilindiği gibi Elmadağ Çaykur Fabrikası 150’ye yakın çalışan işçi ile Elmadağ ilçesi açısından önemli bir istihdam alanıdır. Fabrikada üretim yapan üç ana makineden ikisi daha  önce çeşitli tarihlerde sökülerek Rize’ye gönderilmiş olup şu an üretim bir makineyle sürdürülmektedir. Bütün fabrikalarımız, enerji santrallerimiz, madenler ve limanlarımız için düşünülen özelleştirme, fabrika kapatma, işçi kıyımı, örgütsüzlük ve ülke bağımsızlığımızın tamamen ortadan kaldırılması meselesi Çaykur için de planlamaktadır. Elmadağ Çaykur’a sahip çıkmak için Çaykur işçileri komiteleşmiş olup, siyasi partilerin, örgütlü diğer sendikaların ve D.K.Ö’lerin temsilcileriyle birlikte bir Kent Meclisi çalışması yürütülmektedir. Elmadağ halkı Platformumuzun da katkılarıyla panel, halk toplantıları, esnaf gezileri, kahve ve ev toplantılarıyla özelleştirme saldırılarına karşı aydınlatılmaya, birleşmeye ve mücadeleye davet edilmektedir.

 

2 Eylül 2005 Cuma günü ise Tüpraş’ın Özelleştirilmesi için açılan ihalede teklif verilecek son gün olup, PETROL-İŞ’in  Tüpraş rafinerilerinde iş bırakma kararı vardır. Bize en yakın Kırıkkale Tüpraş’a Elmadağ’dan gerçekleştireceğimiz yürüyüş özelde Çaykur işçileri ile Tüpraş işçilerini Elmadağ ve Kırıkkale halkıyla buluşturacağımız ama genelde bütün özelleştirme saldırılarına karşı Limanlarımızı, Madenlerimizi, Enerji Santrallerimizi, bütün fabrikalarımızı işimizi, ekmeğimizi ve ulusal bağımsızlığımızı savunacağımız bir gün olarak, işbirlikçi AKP hükümetinden de hesap soracağımız bir gün olacaktır.

 

Tüm Emek ve Demokrasi güçlerini, Özelleştirme karşıtlarını Emperyalizme ve Ülkemizin Sömürgeleştirilmesine karşı olan Anti Emperyalist güçleri ve emekten yana Siyasi Partileri özelde Çaykur, Tüpraş genelde ise tüm özelleştirme uygulamalarına karşı 2 Eylül Cuma günü gerçekleştireceğimiz ÇAYKUR-TÜPRAŞ buluşmasına davet ediyoruz.

 

02.09.2005 Cuma günü saat 14.00 de Elmadağ PTT önünde toplanılarak, AKP İlçe binası önüne siyah çelenk bırakılacak, daha sonra Kırıkkale’ye yürüyüşe geçilecektir.

 

Ankara Sendika Şubeleri Platformu Bileşenleri ve Basın Mensupları için Petrol-İş Ankara Şubeden 02.09.2005 Cuma günü saat 12.30 da otobüs kaldırılacak olup, katılımcılar isim listelerini ve sayılarını 01.09.2005 akşamı saat 19.30’a kadar Petrol-İş Ankara Şubeye bildireceklerdir. Diğer katılımcılar ulaşım için, kendi olanaklarını kullanacaklardır. Yürüyüş sırasında platform pankartından sonra Demokratik Kitle Örgütleri ve Siyasi Partiler alfabetik sıra ile, kendi pankart ve flamaları ile kortej oluşturacaklardır. Ayrıca bilgi almak isteyenler Petrol-İş Ankara Şube ile görüşebilirler.

 

                                                                   Saygılarımızla,

 

                                                   Ankara Sendika Şubeleri Platformu

                                                                  Yürütme Kurulu