Petkim'in 43. kuruluş yıldönümü

 

Petkim'in 43. kuruluş yıldönümü Sendikamız Petrol-İş ve üyesi işçilerle coşkulu  şekilde kutlandı. Bugün (3 Nisan 2008) işe gelen 08-17 ve 08-16 vardiyalarında çalışan işçiler Fabrika (A) Kapısı’nda toplanarak fabrika içindeki Atatürk Anıtı önüne yürüyerek,  çelenk koyup, saygı duruşunda bulunduktan sonra; Şube Başkanı Salih Mehmet AYDIN işçilere ve basına seslendi.

 

AYDIN konuşmasında şunları söyledi;

“Petkim Petrokimya Kompleksi 1965 yılında TPAO'nun öncülüğünde İzmit / Yarımca’da kurulmuştur. Ülkenin giderek artan petrokimya talebini karşılamak için Yarımca Kompleksi tek başına yeterli olmayınca Aliağa'ya 2. Petrokimya Kompleksi kuruldu. Petkim 43 yıldır bu ülkenin ihtiyacı olan Petrokimya hammaddesini karşılamaktadır. Petrol-İş Sendikası olarak Petkim'in özelleştirilmesini değil, aksine, 43 yıllık deneyimi olan bu işletmenin öncülüğünde yeni Petkim'ler kurulmasını istiyoruz. Sendika olarak bu yıl dönümünün bizim için ayrıca önemi vardır; biz sendika olarak Petkim'e yatırım yapılmasını ve hatta yeni Petkim’ler kurulmasını isterken bugün bu iktidar, ülke sanayisinin bel kemiği olan Petkim'i özelleştirmek istiyor. 

Halkımıza buradan bir kez daha seslenmek istiyoruz. Petkim demek; 14 adet ana üretim fabrikası, 8 adet yardımcı işletme, 150 milyon metre küp hacminde bir Baraj, bir Liman ve 20 kilometrekarelik faaliyet alanına sahip koca bir tesistir. Dolayısı ile Petkim'i satmak suyu satmak, toprağı satmak, limanı satmak, kısacası vatanı satmaktır dedi”. Daha sonra davul zurna eşliğinde halaylar çeken işçiler hep birlikte Petkim barajına giderek orada Petkim'in kuruluş yıldönümünü pasta keserek kutladılar.