YÖRSAN işçisine destek

 



Şubemiz 14.12.2007 tarihinde, Temsilci, Yönetici ve Üyelerimizden oluşan bir grup arkadaş ile, 06.12.2007 Tarihinden beri örgütlenmek için direnen YÖRSAN işçilerine destek ziyaretinde bulundu.

Soma Maden-İş Sendikası ile ortaklaşa yapılan bu ziyaretten önce, Soma Maden-İş Sendikasında toplanılarak, her iki Sendikanın YÖRSAN işçisine
olan destekleri basın aracılığı ile Kamuoyuna duyuruldu. Ardından hep birlikte Susurluk'a hareket edilerek, YÖRSAN işçilerinin yanına gidildi.

Susurluk'ta, bir haftadır direnişte bulunan YÖRSAN işçileri tarafından coşku ile karşılandık. Burada Tek. Gıda-İş Sendikası örgütlenme sekreteri Gürsel Köse yaptığı konuşmada; " YÖRSAN işçisinin örgütlenme çalışması tamamlanmıştır ve gerekli bürokratik işlemler yapılmıştır, artık işveren ile TİS görüşmelerine başlamak istiyoruz, ancak buna rağmen işverenin 400 işçiyi işten atarak iş barışını bozmuştur. Biz bu mücadeleyi iyi bir sonuç alıncaya kadar sürdüreceğiz, bizleri mücadelemizde yalnız bırakmayan sınıf kardeşlerimize ve Sendika liderlerine sonsuz teşekkür ediyoruz " dedi.

Şube Başkanı Salih Mehmet Aydın'da yaptığı konuşmada " Sermaye nasıl hiçbir ayırım yapmaksızın bir araya geliyorsa, biz işçi sınıfı da sorunlarımızı çözmek için bir araya gelmeliyiz. YÖRSAN işçisinin yaşamış olduğu sorun, örgütlenmek isteyen bütün iş yerlerinde yaşanıyor, öyleyse bu sorunlarımızı çözebilmemiz için bizlerde işçi sınıfı olarak birlikte mücadele etmeliyiz. YÖRSAN işçisi sendikalı olma talebi daha iyi bir ücret, daha iyi çalışma koşulları, iş barışının sürekli olması içindir. YÖRSAN işçisi işverenden fabrikanın tapusunu istememektedir. Bizlerde Petrol-İş sendikası olarak YÖRSAN işçisinin haklı talepleri yerine gelinceye kadar bu onurlu mücadelenin yanında olacağız." dedi.

Yoğun olarak karla karışık yağmur yağmasına rağmen işçiler "Yaşaşın sınıf dayanışması" "İş, Ekmek yoksa, Barış'ta yok " "Direne direne kazanacağız" sloganları attılar. Saat 17.00 da ziyaret bitirilerek, YÖRSAN işçilerine  veda edildi. YÖRSAN işçilerine ve Tek Gıda-İş Sendikamıza başarılar diliyoruz.