21. EMEK VE BARIŞ ŞENLİKLERİ COŞKUYLA KUTLANDI
Aliağa Emek ve Barış Şenlikleri 6-7-8 Ağustos 2010 tarihlerinde 21. kez ilçemizde yoğun katılım ve coşkuyla kutlandı. Aliağa şubesi olarak bu yıl da şenliklere katılım sağladık. 21. Emek ve Barış şenliklerinde Şube olarak biz de stant açtık. Kadın komisyonumuz stant çalışmalarında da desteğini esirgemedi.
Aliağa Emek ve Barış Şenlikleri, katılımcıların kortej eşliğinde yürüyüşü ile başladı. Yürüyüşe şube yöneticilerimiz, temsilcilerimiz ve üyelerimizin yanısıra Sendikamız Genel Başkanı Mustafa ÖZTAŞKIN, Genel Mali Sekreter İbrahim DOĞANGÜL de katıldılar. Cumhuriyet Meydanında yapılan açılışta Genel Başkanımız Mustafa ÖZTAŞKIN açılış konuşması yaptı. Sonrasında farklı ülkelerin halkoyunları ekipleri gösterilerini sundular. ÖZTAŞKIN ve DOĞANGÜL standımızın açılışını da yaptılar.
Aliağa şubesi olarak “Termik Santrale Hayır” ve “Anayasa Referandumuna Hayır” imza kampanyası başlattık. Hazırladığımız radyo spotlarıyla sesimizi daha çok duyurduk. Standımızda UPS işçilerine destek amaçlı kalem satışı yaptık. 12 Eylül’de yapılacak Anayasa değişikliğine ilişkin referandumla ilgili verilecek olan her Hayır'ların toplumumuza getirecekleri konusunda halkımızı bilgilendirdik.
Şubemiz “Ayak takımı Tiyatro Topluluğu” 21.Emek ve Barış şenliklerinde “Keşanlı Ali Destanı” adlı oyunuyla 2. kez sahne alarak büyük beğeni kazandı. Şenliklerin son günü önemli bir panele ev sahipliği yaptık. 68 kuşağının tanığı ve “Dar Ağacında Üç Fidan” kitabının yazarı Nihat Behram ve yazar Kemal Okuyan’ın konuşmacı olarak yer aldığı “68'den Günümüze” konulu söyleşi büyük ilgi gördü. 68 kuşağının yaş değil ruh olduğunu belirten Behram “Zalime karşı mazlumun yanında olan, ölümüne değerlerine bağlı olandır” dedi. Behram sondan bir önce yayınlanan “Tanımlar” kitabından “Yaralı Yurdum”, ayrıca son çıkan kitabı ile aynı ismi taşıyan “Çıkmak İçin Bu Karanlıktan” isimli şiirlerini seslendirdi.
60’lı yıllarda dünyanın birçok ülkesinde gençlik hareketi olduğunu belirten Yazar Kemal Okuyan Türkiye’deki hareketin en önemli özelliğinin yurtseverlik olduğunu belirtti. Okuyan “Fransa Amerika, Çekoslovakya'da da gençlik hareketleri vardı. Hepsi birbirinden etkilenmişti. Ancak Türkiye’deki hareketin özelliği temelinde yurtseverlik olmasıdır. Yurtseverlik hiç kimsenin kaçamayacağı bir sorumluluktur. Bugün gelinen noktada daha mı özgürüz? Daha mı bağımsız bir ülkeyiz? O nedenle o gün emperyalistlere karşı mücadele çok değerliydi. Bugün daha az değerli olduğunu hiç kimse söyleyemez. ABD bu ülkeye onursuzluktan başka ne getirdi” diye konuştu.
İçerik ve yoğunluk açısından dolu geçen, 21.Emek ve Barış Şenlikleri Zülfü Livaneli konseriyle sona erdi.
PETROL-İŞ ALİAĞA ŞUBESİ
|