İzmir Büyük Şehir Belediye Başkanı Aziz  KOCAOĞLU,  Büyük Şehir Belediyesinin Aliağa ve çevresinde yapmış oluğu yatırımların açılışını yaptıktan sonra Petkim'i ziyaret ederek işçilerle birlikte öğle yemeği yedi.

Büyük Şehir Belediye  Başkanı Aziz KOCAOĞLU, beraberinde Karşıyaka, Menemen, Helvacı, Yeni Foça, Eski Foça Belediye Başkanlarıyla şubemizi ziyaret ederek, Aliağa'daki sivil toplum örgütleri ve vatandaşlarla sohbet ettiler. Şube Başkanımız Salih Mehmet AYDIN, bir sanayi kenti olan Aliağa'nın daha yaşanılabilir bir yer olması için, gerekli olan önlemlerin alınması ve yatırımların yapılması konusunda Başkanla  sohbet etti. Şube Başkanımız AYDIN, Horozgediği'inde yapılmak istenen termik santralle ilgili kaygısını dile getirdi. Demir çeliklerle yeteri kadar kirlenen hava ve toprağın, kömüre dayalı bir termik santrali kaldıramayacağını söyledi. Aliağa ve çevresinde mevcut olan ağır sanayi kuruluşları, insan yaşamı ve özellikle tarım arazileri için yeteri kadar risk oluştururken, Yatağan'da Elbistan'da örneklerini olumsuz bir şekilde gördüğümüz kömüre dayalı termik santralin çevremiz için çok büyük risk oluşturacağını söyledi.

Yapılan sohbetlerin ardından,  KOCAOĞLU gösterilen ilgiye ve misafirperverliğe teşekkür ederek Şubemizden  ayrıldı.