Değerli Üyelerimiz,

Uzun yıllar iş yerimizin Özelleştirilmesine karşı vermiş olduğumuz mücadelede yeni bir aşamaya gelmiş bulunmaktayız. Şu sıralar Sendikamızın açmış olduğu davalar Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu’nda görülmeye devam edilmektedir. Dolayısıyla bu özelleştirme sürecinde yargı henüz daha son kararını vermemiştir. Bu nedenle
Sendikamızın hukuk mücadelesi devam etmektedir.

Ancak, Sendikamızca doğru olmayan bir devir işlemi gerçekleşmiştir. Bir kez daha uyarmak istiyoruz, yargı süreci devam ederken devir işlemi yapılması etik olarak doğru değildir.

İş yerimizde devir işlemi ile birlikte bir takım tartışmaların da başladığı görülmüştür. 02.06.2008 tarihinde saat 10.00 da işveren yetkililerimizle yapılan toplantıda, peşin almış olduğumuz ücretlerimizin, ödeme şeklinin değiştirmesi ile ilgili tarafımıza teklif yapılmıştır. Bu teklif Sendikamız tarafından uygun görülmemiştir. Başta Şube Başkanı ve sekiz temsilci- yöneticinin, işveren yetkililerinden Genel Müdür Yardımcımız ile birlikte iki görevlinin  katılımcı olduğu toplantıda görüşülen konular " söylenti " değil, gerçeğin ta kendisidir. Böylesine kritik dönemde işveren yetkililerinin yapmış olduğu  bu tür açıklamalar üzüntü vericidir. Son günlerde karşılaştığımız bir başka sorun da, " Kraldan fazla Kralcı" olan yöneticilerimizdir. Sayıları az da olsa bu tür davranışta bulunan  yetkilileri de dikkatle takip ediyoruz.

Yaşamış olduğumuz bu süreçte iş yerimizde uygulanmakta olan  Toplu İş Sözleşmesinin var olan tüm maddeleri uygulanmaya devam edecektir. Mazeret izinlerinden, yıllık izinlere, Normal ücretlerden, ikramiyesine tüm haklarımızı almaya devam edeceğiz. Önümüzde ki yıl yapılacak olan TİS görüşmelerinde, değişmesi gereken maddeleri değerlendirerek, yapılması gereken değişiklikler ancak o zaman yapılacaktır. Yeni yapılacak olan sözleşmemizde şu anda yaşamış olduğumuz sıkıntıları çözmek için hep birlikte mücadele edeceğiz. Yürürlükte bulunan Toplu İş Sözleşmemiz, yenisi imzalanıncaya kadar uygulanmaya devam edecektir.

Değerli Üyelerimiz, bir çok arkadaşımızdan gelen sorular nedeniyle Sosyal Güvenlik Kurumu İzmir il Müdürü Celal Kapan ile görüşülmüştür. Kamuda yada Özel sektörde, bir işçi aynı gün sayısında, aynı miktarda SSK primi ödemişse, o işçi emekli olduğunda kesinlikle aynı miktarda emekli maaşı alır." Kamu- Özel " diye bir ayırım söz konusu değildir. Bu nedenle hiç bir üyemizin endişelenmesine gerek yoktur. Bu konuyla ilgili Sosyal Güvenlik kurumuyla gerekli yazışmaları da yapılıp sizleri bilgilendireceğiz.

Kıdem tazminatı zaten yasalar gereği, emekli olan işçiye hemen ödenmesi gereken tartışmasız bir haktır. İhbar önellinin ise, işten atılan her işçiye ödenmesi yasal zorunluluktur.

Bu güne kadar olduğu gibi, bundan sonra da iş yerimiz Petkim'de örgütlü çalışmaya devam edeceğiz. Hepimizin ortak hedefi iş yerimizin gelişmesine, daha fazla üretim yapmasına, yeni fabrikaların yapılmasına, Ülkemizin ekonomik gelişmesine katkı koymak olmalıdır. Ancak başka bir hedefimizde Sendikamızın çatısı altında ekonomik ve sosyal haklarımızı geliştirmek olacaktır.

İş yerimizde uzun yıllar çalışacak arkadaşlarımıza hem mücadele deneyimimizi hem de iş yeri deneyimizi aktarmak bizlerin bir başka sorumluluğudur. Çünkü Petkim daha çok uzun yıllar üretimine devam edecektir.

Bu duygu ve düşüncelerle tüm üyelerimize önümüzdeki süreçte verilecek olan  mücadelede başarılar, işlerinde kolaylıklar diliyoruz.

Saygılarımızla.


                                                                          Petrol-İş Sendikası Aliağa Şube

                                                                               Yönetim Kurulu Adına

                                                                                Salih Mehmet AYDIN

                                                                                          Başkan