17.12.2007

Değerli Üyelerimiz ;
 
Son yıllarda dünyanın çeşitli bölgelerinde yaşanan, Emperyalizmin çıkarmış olduğu kirli savaşlar, dünyamızın ve insanlık tarihimizin geleceğini tehdit etmektedir. Böylesine vahşi savaş süreçlerinde  yaşanan Bayramlar, bizlere Barışın önemini bir kez daha hatırlatmaktadır.

Uzun zamandır Emperyalistlerin Irak'ta sürdürmüş olduğu savaşta, bölgede  başta çocuk, genç, kadın olmak üzere 1 milyon insan ölmüştür. Bu savaş emperyalistlerin Irak'ın petrollerine sahip olma savaşıdır, bu savaş aynı zamanda Irak petrollerinin özelleştirilmesi savaşıdır.
Çünkü Uluslararası dev şirketler, bölgedeki petrol rezervlerini şimdiden paylaşmışlardır.  Bu bakımdan emperyalistlerin Dünyamızı, hem ekonomik, hem de silah gücü ile kuşatma altına alma çabaları sürmektedir.

Biz Sendikalarında, sivil toplum kuruluşlarının da, emperyalizmin ve işbirlikçilerinin karşımıza çıkaracağı tüm olumsuzluklara karşı mücadelemiz sürecektir. Şu sıralar özelleştirme süreci devam eden Petkim iş yerimizde de, özelleştirmeye karşı mücadelemiz devam etmektedir. Danıştay 13. dairesin de açmış olduğumuz davalarla hukuk mücadelemiz sürerken, bu süreçle paralel olarak eylemsel mücadelemizde sürmektedir. Petkim'in bir kamu kuruluşu olarak üretimine devam etmesi, başka ülkelerin kamu şirketlerine satılmaması için, tüm üyelerimizle birlikte özelleştirme karşıtı mücadelemize, Petrol-İş sendikası olarak devam edeceğiz.

Değerli Arkadaşlar, işçi sınıfı mücadelesi yüz yıllardır süren ve bizlerden sonrada sürecek olan bir mücadele sürecidir. Bu mücadele sürecinde hepimizin üzerine düşen görev, ülke genelinde ve iş yerlerimizde birlikteliğimizi korumaktır. Tüm mücadelelerde ancak birlikteliliğimizi koruyabildiğimiz ölçüde  başarılı olabiliriz. Sizleri bu konuda, göstermiş olduğunuz duyarlılık nedeniyle bir kez daha kutluyoruz.

Bu duygularla tüm üyelerimizin ve işçi sınıfımızın kurban bayramlarını ve yaklaşan yeni yıllarını kutlarken, daha özgür, savaşsız, barış içerisinde bir dünyada, kardeşçe yaşayabileceğimiz, sağlıklı günler diliyoruz.



                                      Petrol-İş Sendikası Aliağa Şube
                                          Yönetim Kurulu Adına
                                           Salih Mehmet aydın
                                                    Başkan