TÜRK-İŞ 20. OLAĞAN GENEL KURULU YAPILDI


Mustafa Kumlu Genel Başkan seçildi


 

Sendikamız Genel Başkanı Mustafa Öztaşkın'ın da Genel Teşkilatlandırma Sekreteri olarak Türk-İş Genel Başkanı Salih Kılıç'ın listesinden aday olduğu Türk-İş'in 20. Olağan Genel Kurulu, 6-9 Aralık tarihlerinde Ankara'da yapıldı. Genel Kurula Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, TBMM Başkanı Köksal Toptan, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, bakanlar, milletvekilleri, siyasi parti lider ve yöneticileri, demokratik kitle kuruluşlarının temsilci ve yöneticileri ile sendika genel başkan ve yöneticileri ile çok sayıda davetli katıldı.
 

9 Aralık'ta yapılan seçimler sonucunda Türk-İş Genel Başkanlığına Türk-İş Genel Sekreteri ve Tes-İş Sendikası Genel Başkanı Mustafa Kumlu seçildi. Türk-İş'te diğer Yönetim Kurulu üyeleri de şu şekilde oluştu:
 

Genel Sekreter:Mustafa Türkel-Tek-Gıda İş Sendikası Genel Başkanı

Genel Mali Sekreter: Ergün Atalay- Demiryol-İş Sendikası Genel Başkanı

Genel Eğitim Sekreteri: Nihat Yurdakul- Belediye İş Sendikası Genel Başkanı

Genel Teşkilatlandırma Sekreteri:Pevrul Kavlak-Türk- Metal Sendikası Genel Başkan Yardımcısı.


372 kayıtlı delegeden oluşan Türk-İş Genel Kurulu'nda 368 oy kullanıldı. Türk-İş Genel Başkanı Salih Kılıç 147 oy alırken, Mustafa Kumlu 214 oy alarak Genel Başkanlığa seçildi. Kumlu'nun listesinden Genel Sekreterliğe seçilen Mustafa Türkel 196, Genel Mali Sekreterliğe seçilen Ergün Atalay 243, Genel Eğitim Sekreterliğine seçilen Nihat Yurdakul 209, Genel Teşkilatlandırma Sekreterliğine seçilen Pevrul Kavlak da 183 oy aldı.