SEÇİMLER...SEÇİMLER...SEÇİMLER...

 

 

SEÇİME TEK ADAY OLARAK GİREN ÖZTAŞKIN YENİDEN SEÇİLDİ

 

Doğangül ve Sözen Yeni Merkez Yönetim Kurulu'nda...

 

Genel Kurulumuzun üçüncü gününde ise seçimler yapıldı. Oy kullanımının sona ermesiyle sandıklar açıldı ve oylar sayılmaya başlandı. Oylamaya bir delege katılamadı. Seçime tek aday olarak giren Genel Başkanımız Mustafa Öztaşkın 234 oy alarak yeniden Genel Başkanlığa seçildi.

 

Genel Sekreterliğe yeniden aday olan Genel Sekreterimiz Mustafa Çavdar 128 oy alarak tekrar seçilirken, diğer aday, Trakya Şube Başkanımız Tekin Akın 118 oy aldı.  Genel Mali Sekreterliğe yeniden aday olan Genel Mali Sekreterimiz Adnan Özcan 115 oy alırken diğer aday, Aliağa Şube Başkanımız İbrahim Doğangül 129 oy alarak Genel Mali Sekreterliğe seçildi.

 

Genel Örgütlenme ve Eğitim Sekreterliğine yeniden aday olan Genel Örgütlenme ve Eğitim Sekreterimiz İsmet Yiğit 116 oy alırken, diğer aday Batman Şube Başkanımız Nimetullah Sözen 121 oy alarak Genel Örgütlenme ve Eğitim Sekreteri seçildi.

 

Genel Yönetim Sekreterliğine yeniden aday olan Genel Yönetim Sekreterimiz Mehmet Güray 132 oy alarak yeniden seçilirken, diğer aday, Kırıkkale Şube Başkanımız Recep Sefer 108 oy aldı.

 

Teşekkür konuşmaları....

 

Oy sayımının ve seçimlerin bitmesinin ardından kürsüye çıkan Yeni Merkez Yönetim Kurulu üyelerimiz Petrol-İş Sendikası'na yakışır bir Genel Kurul yapıldığını belirterek, Genel Kurula katılan tüm delegelere teşekkür ettiler. Seçimin kazananı ve kaybedeni olamayacağını belirten yeni yöneticilerimiz, ortak hedefin, Petrol-İş Sendikası'nı bir adım daha ileriye götürmek ve çok zor bir dönemden geçen Türkiye sendikal hareketine ivme kazandırmak olduğunu bildirdiler.

 

Kürsüye çıkarak birer veda konuşması yapan Eski Genel Mali Sekreterimiz Adnan Özcan ve Eski Genel Örgütlenme ve Eğitim Sekreterimiz İsmet Yiğit de Petrol-İş Sendikası'nın büyük bir aile, seçimlerin de bu aile içinde bir bayrak yarışı olduğunu belirterek, kimseye kırgın olmadıklarını, delegenin kararına saygı duyulması gerektiğini bildirdiler. Özcan ve Yiğit yaptıkları konuşmada, Merkez Yönetim Kurulu'na seçilen yöneticilere tüm örgütün sahip çıkması ve Petrol-İş'in sınıf ve kitle sendikacılığında verdiği mücadeleyi tüm üyelerin omuzlaması gerektiğini vurguladılar.

 

 

25. Olağan Merkez Genel Kurulu'nda Merkez Yönetim Kurulu Yedek Üyeleri, Merkez Denetim Kurulu Asil ve Yedek Üyeleri, Merkez Disiplin Kurulu Asil ve Yedek Üyeleri ile  Türk-İş Üst Kurul Delegeleri de ek listede verdiğimiz isimlerden oluştu.