APAR TOPAR SATIŞA ÇIKARILMASINI PROTESTO ETTİLER

Sendikamız üyesi Petkim işçileri yarım gün iş bıraktı

3 Nisan 2007

Seçim öncesinde özelleştirmeler ertelenirken, Petkim’in apar topar satışa çıkarılmasını protesto eden Sendikamız üyesi işçiler, bugün sabah 11.00’e kadar iş başı yapmadılar. AKP iktidarının özelleştirme politikalarına kurban edilmek istenen Petkim’in 42. kuruluş yıldönümü, Aliağa’da üyelerimizin protesto eylemleriyle “kutlandı.”

Petrol-İş Sendikası üyesi olan yaklaşık 1500 işçi, bu sabah servislerle işe geldi, işbaşı yapmayarak dış kapıda toplandı. Giriş kapısına “Petkim’e Sahip Çık!” yazılı dev bir pankart asan işçiler, Petkim’i satmak için üçüncü kez ihale açan AKP hükümetine sloganlar atarak tepki gösterdi.

Daha sonra üyelerimiz, “Kahrolsun IMF, Bağımsız Türkiye; IMF değil, üretenler yönetsin” şeklinde sloganlar attılar, hükümeti ve özelleştirme yandaşlarını protesto ettiler. Petkim’in kuruluş yıldönümü olması nedeniyle, işyerindeki Atatürk büstüne çelenk koyuldu, Petkim’in 1965 yılından bugüne gelmesinde emeği geçen, bu uğurda mücadele edenler saygı ve rahmetle anıldı, İstiklal Marşı okundu. Davul zurna eşliğinde halaylar çeken işçiler yaklaşık 11.30’da işbaşı yaptı. Bu saate kadar Petkim’de satış ve sevkıyat işlemleri yapılmadı.