NAZIM OYUNCULARI, “GÜZEL GÜNLER GÖRECEĞİZ ÇOCUKLAR” PERFORMANSINI

SENDİKAMIZ KONFERANS SALONUNDA SERGİLEDİLER


 

Petrol-İş'ten Nazım Hikmet şiirleri ve şarkıları seçkisi


 

Metin Coşkun, Orhan Aydın, Renan Bilek ve Ezgi Özcan'dan oluşan Nazım Oyuncuları, Nazım Hikmet'in şiirleri ve şiirlerinden bestelenmiş şarkılarının yer aldığı “Güzel Günler Göreceğiz Çocuklar” adlı seçkiyi, 13 Nisan tarihinde, saat 19.00'da Sendikamız Konferans Salonunda sergilediler.

 

Gebze Şubemiz, İstanbul 1 Nolu Şubemiz, İstanbul 2 Nolu Şubelerimizde örgütlü üyelerimiz ve yakınları ile bu şubelerimizin yöneticilerinin izlediği seçkiyi Genel Başkanımız Mustafa Öztaşkın ve Genel Örgütlenme ve Eğitim Sekreterimiz İsmet Yiğit de izlediler.

 

Yoğun ve coşkulu bir katılımın olduğu gecede Genel Başkanımız Mustafa Öztaşkın, yaptığı konuşmada, Petrol-İş Sendikası'nın sanatı ve sanatçıları üyeleriyle buluşturma etkinliklerinin sürdüğünü, üyelerimize Nazım Hikmet seçkisini sunmaktan da mutlu olduklarını söyledi. Böyle bir seçkiyi hazırladıkları için Nazım Oyuncuları'na teşekkür eden Öztaşkın, Petrol-İş ile sanatı buluşturma etkinliklerinin önümüzdeki dönemlerde de süreceğini belirtti.

 

Güzel Günler Göreceğiz Çocuklar

 

“Güzel Günler Göreceğiz Çocuklar”, şairin değişik şiirlerinden oluşan ve hiç tanımayan birinin bile Nazım hakkında bir fikir oluşturabileceği bir seçki. Bu seçkiyi deneyimli ve tanınmış dört oyuncu sundu.

 

Bu kadar, buram buram kendi halkı kokan ve bu kadar evrensel olabilen bir başka şair var mı acaba bilmiyoruz. Nazım Hikmet’in 105’nci doğum yılı 2007. Nazım Oyuncuları ve Donkişot Prodüksiyon, bu önemli köşe başında, bu büyük edebiyatçıyı, şairi anmak için, O’nun şiirlerinden ve şarkılarından oluşan bir seçki sundu. Üyelerimiz, okunan ve şiir ve şarkılara eşlik ederek geceye coşku kattılar.

 

“Otobiyografi” ile başlayıp “Vasiyet” ile biten bir seçkiydi sergilenen. Şairinin, şiirlerinin bir kısmı dramatize edilmiş olarak sunuldu. Nazım’ın şiirlerinden bestelenmiş şarkılar da yer aldı seçkide. Şarkıları ise Renan Bilek sundu.

 

Bu büyük sanatçı 105. yılında etkisini, eskisinden daha güçlü bir şekilde hissettiriyor. 1923 yılından 20. yüzyıl sanatçılarına seslenirken öngörüsüne hayran kalmamak elde değil.

 

Oyunda Işık, Yüksel Aymaz, Görseller ise İrfan Ertel tarafından hazırlanmış. Coşkulu bir şekilde biten oyun sonrasında yöneticilerimiz, gösterdikleri üstün performanstan dolayı kendilerine teşekkür ettiler.