"İŞÇİ SAĞLIĞI, İŞ GÜVENLİĞİ

VE ENDÜSTRİYEL KIYAFETLER FUARI / KONFERANSI"


Pakt Messe İstanbul Uluslararası Fuarcılık S&S "İşçi Sağlığı, İş Güvenliği ve Endüstriyel Kıyafetler Fuarı, hazırlık çalışmalarını Türkiye ekonomisinin ve ticaretinin başkenti olan İstanbul'da, Türkiye'nin en yeni fuar alanı olan İstanbul Expo Center'da gerçekleştirmek üzere başlattı.

 

Fuar, ortak bir "güvenlik kültürü" yaratılması, çalışanların yaşam kalitelerinin artırılması, işletmelerin üretime devam edip ayakta kalması ve Türkiye'nin verimlilik düzeyinin yükseltilmesi amacıyla 2007 yılında ilk kez bu kadar geniş  ve kapsamlı olarak gerçekleşiyor.

 

Avrupa Birliği'nde topluluk düzeyinde geliştirilen ve yüksek bir koruma düzeyi içeren standartlardan birisi  işçi sağlığı ve iş güvenliği ile ilgili. Türkiye'nin Avrupa Birliği sürecini hızlandırması için bugüne kadar işçi sağlığı ve  iş güvenliği alanında yaşanan sorunların çözülmesi ve kurumların bilinçlendirilmesi, buna bağlı olarak da gelişmesi için  İşçi Sağlığı, İş Güvenliği ve Endüstriyel Kıyafetler Fuarı büyük önem taşıyor.

 

Üretim ve sanayi alanında faaliyet gösteren tüm firmaların ve kamu kuruluşlarının gelişmesine yardımcı olmak yolunda çok önemli bir platform olma özelliğini taşıyan fuara; İş Müfettişleri Derneği Genel Başkanı Mehmet Tekelioğlu, Banka ve Sigorta İşçileri Sendikası Genel Başkanı Metin Tiryakioğlu, Türk Mühendis ve Mimarlar Odası Birliği Genel Başkan Mehmet Soğancı, Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu Genel Başkanı Hüseyin Çelebi, Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu Genel Başkanı Dr.İsmail Hakkı Tombul, Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu Genel Başkanı Derviş Günday, Hak-İş Konfederasyonu Genel Başkanı Salim Uslu, Türk-İş Genel Başkanı Salih Kılıç, Devlet Denetim Elemanları Derneği Genel Başkanı Atılay Ergüven, Devlet Su İşleri Genel Müdürü Prof. Dr.Veysel Eroğlu gibi pek çok  kişi, kurum ve kuruluş ile destek almak üzere görüşmeler devam ediyor. İvak -İtfaiye Vakfı, İsgüder- İş güvenliği Uzmanları derneği,Tavsad -Türkiye Alüminyum Sanayicileri Derneği, Petrol-iş - Türkiye Petrol Kimya Lastik İşçileri Sendikası, Ebso, İTO ve Tüpraş kesin destek veren kuruluşlar arasında.

 

FUAR İŞ GÜVENLİĞİ HAFTASI'NDA BAŞLIYOR

İşyerlerinde işin yürütümü sırasında doğan olumsuz koşullardan işçiyi koruyan, üretimin devamını, işletmenin ve üretimin güvenliğini sağlayan, verimliliği artırmak için yapılan çalışmaları kapsayan ve sektörün gereksinimlerini karşılayacak olan fuar,  İş Güvenliği Haftası olan 6-12 Mayıs tarihlerinde kapılarını açıyor.

Türk Mühendis ve Mimarlar Odası Birliği  resmi internet sitesinden alınan bilgiler ışığında, Türkiye iş kazalarında Avrupa'nın birincisi ve dünya üçüncüsü.

 

SSK istatistikleri incelendiğinde görülüyor ki; 2003 yılında gerçekleşen 76.668 iş kazasında 811 insanımız yaşamını yitirmiş, 1.596 insanımız sürekli iş göremez duruma düşmüş, 440 insanımız da meslek hastalığına yakalanmıştır. Bu iş kazaları sonucu toplam 2.101.539 gün geçici iş görmezlik oluşmuş ve çalışanlar 105.532 günü hastanede geçirmişlerdir. İş kazaları nedeniyle bir yılda 5.758 yıl değerinde iş kaybı oluşmaktadır. İş kazaları ve meslek hastalıklarından kaynaklanan sürekli işgörmezlik ve ölümlerin maliyeti ise yılda yaklaşık 1 milyar YTL'dir.

 

PAKT MESSE İSTANBUL ULUSLAR ARASI FUARCILIK

Bugüne kadar "Dünyanın dört bir yanında" düzenlenen fuarlarda Türk firmalarının sektördeki diğer markalarla tanışmasını ve ihracat girdilerini artırmayı amaçlayan Messe İstanbul, 2007 itibariyle Pakt Messe İstanbul olarak Türkiye merkezli projelerle "dünyanın dört bir yanındaki firmaları bir araya getiriyor.

 

Ürettiği projelerle müşterisine alışılmış fuar hizmeti vermek yerine, yaratıcı tasarımları, farklı uygulamaları, kazan-kazan ilkesine dayalı müşteri memnuniyeti, profesyonel ve modern bakış açısı, güven verici çizgisi ile dostça ve uzun süreli bir iletişim sağlıyor.

 

Fuar hizmetinin, yalnızca alış veriş amacı ve tanıtım hizmeti dışında, turizme katkı sağlayan, sanayi ve ticari yatırımlara hız kazandıran, ülkeler arası sosyal ilişkileri geliştiren, kültürel alış verişe farklı bir zemin hazırlayan yönünü de göz ardı etmemekte, müşterilerine bu duygularla hizmet etmeyi ilke olarak benimseyen bir kuruluş.

Türkiye'nin coğrafi konumundan yararlanarak, sektörel fuarlarla şirketlerin Orta Doğu-Avrasya-Türk Cumhuriyetleri ve Doğu Avrupa pazarlarının buluşma mekanı olması ve Türkiye'nin Yakın Doğunun fuar başkenti olmasını sağlamak en önemli hedefi.

 

Vizyonu, Türk üreticisinin uluslararası pazarlarda kendisini doğru yerde, doğru zamanda ve en iyi şekilde sunmasını sağlayabilen bir firma olmak.

 

Misyonu, Türk markalarının dünya pazarında bilinirliklerinin artması ve kendi markalarıyla söz sahibi olmalarında yol göstermiş olmak ve fuar öncesi, fuar sırası ve özellikle de fuar sonrasında tam müşteri memnuniyetini sağlamaktır.