KIRIKKALE ŞUBEMİZ 10. OLAĞAN GENEL KURULU YAPILDI

 

Recep Sefer yeniden şube başkanı seçildi

 

Kırıkkale Şubemizin, 25 Şubat 2007 tarihinde yapılan  10. Olağan Genel Kurulunda Şube Başkanlığına Recep Sefer, Şube İdari Sekreterliğine Mertgün Altınok, Şube Mali Sekreterliğine Ömer Olgun seçildiler.

 

Talip Kalkan, Mehmet Köksal, Salih Aydın, Abdül Kadir Çağlar da Şube Yönetim Kurulu’na seçildiler. Denetim Kurulu üyeliklerine Mehmet Bozer, Faruk Alkan, Erol Eşer, Disiplin Kurulu üyeliklerine Abdurrahman Seçilmişoğlu,Yaşar Akdağ,Yağmur Yıldırım seçildiler.

 

 

 

 

Genel kurulda konuşan Genel Başkanımız Mustafa Öztaşkın, AKP iktidarını eleştirerek yeni Petrol Kanunu ile hükümetin yabancı tekellere büyük imtiyazlar getirdiğini söyledi. Öztaşkın, petrolün sadece Türkiye’de değil dünyada stratejik bir ürün olduğunu, enerji kaynaklarının yüzde 40’nın petrolden oluştuğunu, rezervlerin kısıtlı olduğunu ve azaldığını ifade etti. Öztaşkın,yeni Petrol Kanunu’nun arkasında, IMF ve Dünya Bankası aracılığıyla çok uluslu petrol şirketlerinin olduğunu kaydetti. Öztaşkın, veto edilen bu Kanun’un tekrar Meclis’e getirilmemesi gerektiğini bildirdi.

 

 

Genel Başkanımızdan sonra bir konuşma yapan Şube Başkanımız Recep Sefer de şunları söyledi:

 

“Devlete yük oldukları gerekçesiyle kamu kuruluşlarının özelleştirilme süreci 1980’li yıllarda başlatıldı. Biz Petrol-İş Sendikası olarak tehlikenin farkına vardık ve bu olayın yanlış olduğunu kamuoyuna açıklamaya çalıştık. İlerleyen yıllarda tüm kuruluşların birilerine peşkeş çekilerek satılacağını ta o günden tespit ederek herkesi uyarmıştık. Geçen zaman bizleri haklı çıkardı. Bu Hükümet sermayeden yanadır.  İşçiden yana, emekçiden yana hiçbir yapıcı işi yoktur. Biz mücadelemize devam edeceğiz.”