FİLİSTİN VE LÜBNAN’A SALDIRILAR NEFRET VE ŞİDDETLE KINANDI

 

Emekçiler, İstanbul’da İsrail’i protesto etti

 25.07.2006

 

Konfederasyonumuz Türk-İş ile aralarında sendikamız Petrol-İş yönetici ve üyelerinin  de bulunduğu Türk-İş’e bağlı sendikalara üye 2 bin emekçi, İsrail’in Ortadoğu’da uyguladığı insanlık dışı politikalarını protesto etmek için kitlesel bir katılımla İstanbul-Levent’teki İsrail Başkonsolosluğu’na yürüyerek, Başkonsolosluğun kapısına siyah çelenk bıraktılar.

 

Türk-İş Genel Başkanı Salih Kılıç, Sendikamız Genel Başkanı Mustafa Öztaşkın, Genel Örgütlenme ve Eğitim Sekreterimiz İsmet Yiğit ile Türk-İş yöneticilerinin, diğer konfederasyon ve sendika başkanları ile yönetici ve üyelerinin  katıldığı protesto eylemi, 1. Levent Metro istasyonu önünden İsrail’in İstanbul Başkonsolosluğu’nun bulunduğu, Yapı Kredi Plaza binalarına kadar sürdü. 25 Temmuz tarihinde yapılan protesto eylemine katılan emekçiler, “ Katil İsrail, Katil ABD, Ortadoğu’dan Defol”, “Hükümet istifa,  Tayip Amerika’ya”,  “Kahrolsun İsrail, Filistin’e uzanan eller kırılsın” sloganları atarak, İsrail’in Filistin ve Lübnan’a saldırılarını kınadılar. Emekçiler, Filistin ve Lübnan’da yaşanan katliamı İsrail Konsolosluğu önünde protesto ettiler. Yürüyüşte İsrail ve Amerika aleyhine dövizler taşındı.

 

Saldırıları nefret ve şiddetle kınıyoruz

İsrail Başkonsolosluğu önünde basın açıklaması yapan Türk-İş Genel Başkanı Salih Kılıç, “Filistin’de, Lübnan’da, Irak’ta İsrail ve ABD’nin yaptığı katliamları nefretle, şiddetle kınıyoruz. İsrail’i bu katliamlarından dolayı lanetliyoruz.” dedi. Kılıç, Şam’da; Filistin, Irak, İran, Arabistan, Lübnan ve İsrailli sendikacılarla bir toplantı düzenlediklerini, bu toplantıda katliamları ortak protesto etme kararı aldıkları kaydetti. Kılıç,19-20 Eylül’de Ankara’da bu gelişmeyi uluslar arası platforma taşımayı kararlaştırdıklarını bildirdi. 

 

ABD’nin İsrail’i, Ortadoğu’nun süper gücü haline getirmeye çalıştığını belirten Kılıç şöyle konuştu:

 

“İsrail’in 1960’da işgal ettiği Gazze topraklarından çekilmesini, Lübnan’da iki askerinin kaçırılmasını bahane ederek yürüttüğü katliamdan vazgeçmesini, ABD’nin Irak’taki vahşete son vermesini istiyoruz. Demokrasiden, insan haklarından söz eden ABD ve İsrail, Ortadoğu’daki insanların bağımsızlığını, özgürlüğünü yok ediyor. Biz terörün her türlüsüne karşıyız. İsrail’in uyguladığı devlet terörüne de, bu teröre göz yumanları da kınıyoruz, lanetliyoruz. Türkiye’deki halkın yüzde 80’inin ABD’ye karşı olmasının nedenini anlayamadıklarını söylüyorlar. Komşularımızın evlerini yıkan, başlarına bombalar atan bir ülkeye karşı nasıl sıcak duygular beslesinler?” 

 

Kılıç’ın, Başkonsolosluğun kapısına siyah çelenk bırakmasının ardından protesto eylemine katılan emekçiler dağıldılar.