PETROL-İŞ GENEL TEMSİLCİLER KURULU ANTALYA’DA TOPLANDI:

Emek örgütleri bir araya gelmeli

Petrol-İş Sendikası’nın 25. Dönem Genel Temsilciler Kurulu 11-12 Kasım tarihleri arasında Antalya’da toplandı. Sendikamızın genel merkez yöneticileri, şube başkan ve yöneticileri ile baştemsilci,  temsilcilerin katıldığı toplantının sonuç raporunda, sendikal birleşmeye,  yeni sendikacılık anlayışı ve örgütlenmeye vurgu yapıldı.

Sendikamızın genel merkez yöneticileri, şube başkan ve yöneticileri ile örgütlü olduğumuz tüm işyerleri baştemsilci ve temsilcilerinin, sendika uzmanlarının,  konukların, gazetecilerin katıldığı toplantıda, dünyada ve ülkemizde yaşanan siyasi, sosyal ve ekonomik gelişmeler, dünya ve Türkiye sendikal hareketinin bugünkü durumu ve geleceği tartışıldı.

Genel Temsilciler Kurulu, bu konularda ve örgütlü olduğumuz işyerlerinde yaşanan sorunları gündeme getirerek, izlenecek politika ve stratejileri saptadı. Temsilciler Kurulu’nun ana gündemi ise örgütlenmeydi.

Genel Temsilciler Kurulu’nun, Antalya’da yapılması, Antalya Serbest Bölgesi’nde, 26 Eylül 2006 tarihinde başlayan ve 52 gündür başarıyla sürdürülen sendikamız üyesi Novamed işçilerinin grevine örgütümüzün verdiği desteği göstermesi açısından özel bir anlam taşıyordu.

Toplantıya Türkiye’nin dört bir yanından 418 yönetici ve temsilci katıldı. Toplantı 11 Kasım günü 9.30’da, Genel Sekreterimiz Mustafa Çavdar'ın toplantıya katılanları Türkiye'nin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve sendikal harekete emeği geçenler için bir dakikalık saygı duruşuna davet etmesiyle başladı. İstiklal Marşının okunmasından sonra kürsüye çıkan Genel Başkanımız Mustafa Öztaşkın'ın açış konuşması ile Genel Temsilciler Kurulu devam etti. Daha sonra Eğitim Müdürümüz İsmail Hakkı Kurt ise daha önceden hazırlanan örgütlenme raporunun özet bilgilerini sundu.

Temsilciler Kurulu’nun birinci gününde geldikleri şubeleri temsilen aşağıda isimleri bulunan yönetici ve temsilciler birer konuşma yaptılar:  İstanbul 2 no’lu şubeden Nejdet Şafak, Bursa şubesinden Faruk Ünal, Aşır Yılmaz, Aliağa şubesinden Meltem Övünç,  Trakya şubesinden Arif Oruç, Adıyaman şubesinden Mustafa Demirhan, Zeynel Abidin Kaplan, Kırıkkale şubesinden Ömer Olgun, Oğuz Kutluay, Mersin şubesinden Fatma Özüm, Bandırma şubesinden Recep Gökdeniz, Mesut Taş, Kocaeli şubesinden Fikret Aladağ, Cengiz Karagöz, Gebze şubesinden Hüsnü Kuçun, Ferhat Kurt, İstanbul 1 no’lu şubeden Cumhur Altay, Mustafa Okumuş, Batman şubesinden Abdurrahman Yıldırım, Yarımca şubesinden Halis Soydaş, Ankara şubesinden Hüseyin Dönmez, Cengiz Yavuz, Samsun şubesinden Mehmet Belen ve Adana şubesinden İsrafil Aktaş.

Petrol-İş Sendikası’nın 25. Dönem Genel Temsilciler Kurulu’nun ikinci gününde Genel Başkanımız Mustafa Öztaşkın, şubelerden gelen deneyimler ve bilgiler ışığında sendikanın önümüzdeki dönem uygulayacağı politikaları ayrıntılandırarak anlattı. Temsilciler Kurulu Genel Örgütlenme ve Eğitim Sekreterimiz İsmet Yiğit’in okuduğu sonuç bildirgesi ile son buldu.

(Petrol-İş Genel Başkanı Mustafa Öztaşkın’ın yaptığı açılış konuşmasın tam metnine ve sonuç raporuna sitemizden ulaşabilirsiniz.)