Petrol- İş’te Resim sergisi

 

Genç kadın sanatçıdan yaşamın travmasına resimle yanıt


 


 


 

Petrol- İş Sendikası, üyelerinin ekonomik, sosyal çıkarlarını korurken, insani gelişim açısından çok önemli olan kültür ve sanat faaliyetleri ile de temel çalışma alanlarını besleyerek yeni tarz sendikacılık anlayışına örnek oluşturuyor.

 

Bu çerçevede gerçekleştirilen etkinliklerden biri de resim sergileri. Petrol- İş Sendikası bu kez bir kadın sanatçıyı ağırlıyor.
 

Genç kadın ressamlarımızdan Cemile Bulut, siyah beyaz çalışmalarından oluşan ikinci kişisel sergisini 12 Mayıs 2007 cumartesi günü saat 18.00’de Petrol- İş Sendikası’nın Altunizade’de bulunan Genel Merkezi’ndeki sergi salonunda açıyor. Sergiyi sanatseverler 3 Haziran’a kadar izleyebilecekler.
 

Yetişme dönemindeki işlerini 1994 yılında Pentimento Art Shop’da sergileyen Bulut, 2003 yılında Akatlar Kültür Merkezi’nde düzenlenen bir karma sergiye de katılmıştı. Bu sergisinde doğadan ve toplumdan çekip aldığı alışılmış obje ve figürlerle kurduğu görsel dille, sıra dışı ve büyülü bir fantastik dünyanın kapılarını açıyor.

 

Cemile’nin bir kadın sanatçı olarak günümüz toplumuyla da ciddi sorunları var. İnsani olan her değerle çelişen günümüz toplumunun sanatçıda yarattığı travma, kadın olma prizmasından geçerek görsel bir protesto metnine dönüşüyor.