BAŞKANLAR KURULUMUZ DİRENİŞLERİNİN 51. GÜNÜNDE BPO İŞÇİLERİNİ ZİYARET ETTİ

 

14-15 Mart 2006 tarihinde Bursa’da toplanan Başkanlar Kurulumuz, Kurul toplantısının ikinci gününde, Bursa şubemizde örgütlendikleri için tazminatsız olarak işten çıkarılan ve 51 gündür fabrika önünde direnişlerini sürdüren BPO işçilerini ziyaret ettiler. Genel merkez yöneticilerimiz ile 18 şube başkanımız ve 3 Denetim Kurulu üyemiz 15 Mart tarihinde, Kurul toplantısının bitiminde yaptıkları ziyarette, BPO işçilerinin direnişini selamladılar ve mücadelelerini sonuna kadar desteklediklerini bildirdiler. Genel Başkanımız Mustafa Öztaşkın, burada BPO işçilerine hitaben yaptığı konuşmada, “Sizleri bu direnişinizden dolayı kutluyorum. Hiç merak etmeyin, Bu mücadele zaferle sonuçlanacak. Bu fabrikanın önündeki Türk bayrağının yanında Petrol-İş bayrağını da dalgalandıracağız “ dedi. Öztaşkın şunları söyledi:

 

BPO işverenini şiddetle kınıyoruz

 

“ Sizler anayasal ve yasal haklarınızı kullanarak bu işyerinde örgütlendiniz. Ancak BPO işvereninin sizleri insafsızca açlığa, yoksulluğa terk eden davranışıyla karşı karşıya kaldınız. Bu bir insanlık dramıdır, insanlık ayıbıdır, insanlık suçudur. İşveren sizleri çoluk çocuğunuzla kapıda bıraktı. Bunu yapan BPO işverenini şiddetle kınıyoruz. Sizin bu direnişinizi görmezlikten gelen Bursa’nın bazı medya kuruluşlarını da şiddetle kınıyoruz. Ancak sizin bu mücadelenizi bilen ve bu mücadelenizi kamuoyuna taşıyarak, sizleri destekleyen medya kuruluşlarını da kutluyoruz. Sendika olarak bu direnişi sonuna kadar sürdüreceğiz. Petrol-İş olarak yanınızdayız. 5  genel merkez yöneticisi, 18 şube başkanı ve 3 denetim kurulu üyesi olarak sizleri, mücadelenizde sonuna kadar destekliyoruz. Sizleri maddi ve manevi her anlamda desteklemeye devam edeceğiz.  Bu direnişin başarıya ulaşması için her türlü fedakarlığı yapacağız.”

 

Yasalar sanki örgütlenmemek için çıkarılmış

 

İşçilerin örgütlenmesini düzenleyen Sendikalar Yasası’nın, sanki örgütlenmeyi değil, örgütlenmemeyi düzenlemek için çıkarıldığını belirten Öztaşkın, hala 12 Eylül 1980 döneminde çıkarılan yasaların yürürlükte olduğunu, AB ile müzakere sürecine girilmiş olmasına rağmen siyasi iktidarın bu yasalarla ilgili adım atmaya yanaşmadığını, uluslar arası anlaşma ve sözleşmeleri göz ardı ettiğini bildirdi. Öztaşkın şöyle devam etti:

 

“Tüm bu zorluklara rağmen Türkiye’nin her tarafında işçi sendikaları ve sendikamız Petrol-İş örgütlenme çalışmalarını, çabalarını sürdürüyor. Son birkaç yıl içinde binlerce işçi sendikamızda örgütlenmiş bulunuyor. Biz emeği temsil edenleri örgütlemekte kararlıyız. Bu direnişinizi desteklemek için 40. gününüzde de buradaydık. Görüyorum ki direncinizden, azminizden hiçbir şey kaybetmemişsiniz. Sadece BPO işyerinde değil, bu işverenin diğer işyerleri için de başvurularımıza  olumlu yanıtlar geldi. Tekrar ediyorum. Bu işyerinin kapısına, Türk bayrağının yanına Petrol-İş bayrağını da çekeceğiz. Sizleri bu direnişinizden dolayı tekrar kutluyorum. Hiç merak etmeyin. Bu mücadele zaferle sonuçlanacaktır.”