GALASI 1 ŞUBAT'TA YAPILAN BELGESEL FİLM, 19 ŞUBAT,

CUMARTESİ AKŞAMI, SAAT 20'DE HAYAT TV'DE GÖSTERİLİYOR

 

 Petrol-İş'in 60 yıllık mücadele öyküsünü izlemeye çağırıyoruz!

 

Türkiye Petrol Kimya Lastik İşçileri Sendikası Petrol-İş'in, kuruluşundan bugüne geride bıraktığı 60 yılı anlatan ve galası 1 Şubat'ta Beyoğlu - Ses Tiyatrosu'nda yapılan 1950'den bugüne Bir Mücadele Öyküsü adlı belgesel film, 19 Şubat, Cumartesi akşamı, saat  20.00' de Hayat TV' de gösteriliyor.  Tüm Petrol-İş yönetici, temsilci ve üyelerini, halkımızı bu belgesel filmi izlemeye çağırıyoruz!

 

Dokumenta Film tarafından iki yıllık bir çalışmayla hazırlanan “Bir Mücadele Öyküsü” adlı belgesel, Petrol-İş'in tarihini çeşitli dönemlerde görev almış sendika yöneticilerinin, grevlere tanıklık etmiş işçilerin ve sınıf mücadelesine emek vermiş aydınların tanıklıklarıyla aktarıyor. Beykoz'da küçük bir dükkanda kurulan ve bugün ülke çapında bir sendikaya dönüşen Petrol-İş’in mücadele öyküsü; fotoğraflar, belgeler ve tanıklıkların yanısıra canlandırmalarla perdeye yansıyor. Sendikanın 60 yılını, ülkenin yakın dönem tarihiyle birlikte ele alan belgesel, aynı zamanda Türkiye işçi sınıfı mücadelesine de 60 yıllık bir perspektif sunmayı amaçlıyor.

 

Petrol-İş, emeğin kavgasını unutturmamak ve geleceğe hep birlikte taşımak için tüm üyelerimizi, halkımızı bu belgesel filmi izlemeye çağırıyoruz.

 

 

1950'den Bugüne BİR MÜCADELE ÖYKÜSÜ:

 

HAYAT TV, 19 ŞUBAT, CUMARTESİ AKŞAMI, SAAT 20.00