“Sendikalı Ol!” kampanyası Ankara-Sincan'da

 

 

Sendikamız, geçen yıl Düzce'de başlattığı, bu yıl da Gebze, Bursa ve İzmir-Kemalpaşa'da  sürdürdüğü “Sendikalı Ol” kampanyasına 22 Mart'tan itibaren  işçilerin yoğun olduğu Ankara-Sincan'da start verdi. Kampanyanın Ankara'da başlatılmasıyla 25 Mart Perşembe günü İstasyon Durağı'nda bir basın açıklaması gerçekleştirildi. Kampanya kapsamında Sincan İstasyon Parkı'nda da Petrol-İş standı açıldı.

 

Sendikaların ve sivil toplum kuruluşlarının, Petrol-İş'e üye işçilerin katıldığı basın toplantısında konuşan Genel Başkanımız Mustafa Öztaşkın,“Petrol-İş olarak amacımız toplumdaki sendika ve örgütlenme bilincini negatiften pozitife çevirmektir. Geçen yıldan beri Gebze, Düzce ve Bursa’da kampanyamızın verimlerini aldık. 1500’e yakın işçi sendikalı oldu. Amacımız örgütlü mücadeleye dikkat çekmektir.” dedi. Öztaşkın, kampanya kapsamında, sorunların ancak örgütlenmeyle çözülebileceğini bildirdi.

''Şikayet etmekle, yakınmakla sorunlar çözülmez ancak ve ancak örgütlenmeyle sorunların üstesinden gelinebilir'' diyen Öztaşkın, işçilerin sendikalarda, esnafın kendi meslek örgütlerinde, mahalle sakinlerinin semt derneklerinde örgütlenerek sorunlarına çözüm arayabileceklerini belirtti. Öztaşkın, ''Yaşam standardınızı yükseltmek istiyorsanız mutlaka örgütlenmelisiniz'' dedi.

Öztaşkın, şu ana kadar yerel düzeyde yürüttükleri kampanyayı ulusal boyuta taşımayı amaçladıklarını belirterek, ''Bütün işçileri örgütlenmeye çağırıyoruz. Sendika hakkınızdır, gücünüzdür. Sigorta hakkınızı, insanca yaşanacak bir ücreti ancak sendikaya üye olarak alabilirsiniz'' diye konuştu.
 

Sonrasında söz alan Basın-İş Genel Başkanı Yakup Akkaya ve sendikamızın Ankara Şube Başkanı Mustafa Özgen de birer konuşma yaptılar. 40 kişinin katıldığı açıklamaya Pir Sultan Abdal Kültür Derneği ve Basın-İş Sendikası destek verdi. Basın-İş Genel Başkanı Yakup Akkaya da sendika olarak kampanyayı desteklediklerini bildirdi.

 

“Sendikalı Ol” kampanyası Cumartesi günü açılan stantla devam etti. Basın metnini okuyan sendikamız Ankara Şube Başkanı Mustafa Özgen “Sendikalı Ol” kampanyasının amaç ve hedeflerinden bahsetti, Sincan OSB’deki çalışma koşullarını anlattı. Sincan'da, organize sanayi bölgesi dikkate alındığında 20 bin işçi bulunduğunu belirten Özgen, bu işçilerin yaklaşık 2 bin 500'ünün kendi iş kollarında faaliyet gösterdiklerini ifade etti. Özgen, krizle birlikte binlerce işçinin kapı önüne konulduğunu, işçilerin örgütsüz olduğu bu koşullarda tek başına bir şey yapılamayacağını, bunun için örgütlü bir güç olunması gerektiğini vurguladı. Yürüttükleri kampanyanın sadece Petrol-İş’e dönük olmadığını belirten Özgen konfederasyon ayrımı yapmaksızın farklı iş kolundaki tüm işçilerin sendikalara olan önyargılarını ortadan kaldırmak ve sendikalı çalışan işçi sayısını arttırmak hedefi ile hareket ettiklerini belirtti.

 

Basın açıklamasına TÜMTİS Ankara Şube yöneticileri ve Sincan İşçi Derneği de destek verdi.