“İşçi sınıfının Süleyman'ı”  Süleyman Hoca'yı andık

 

19.05.2010

 

Sendikamız eğitimcisi Süleyman Hoca'yı kaybedişimizin üçüncü yılında, Zincirlikuyu Mezarlığı'nda bulunan mezarı başında andık. Anmada başta sendikamız yönetici, temsilci ve üyeleri olmak üzere, eski arkadaşları, yoldaşları, öğrencileri ve gençler yer aldı.

 

Mezarı başında ailesi, uzaklardan gelen dostları, Petrol-İş sendikası, Birleşik Metal -İş Sendikası, Kristal-İş Sendikası, akademisyenler, TÜSTAV üyeleri, TÜM-İGD'li gençler Süleyman Hoca'ya dair eski/yeni anılarını anlattılar. Onun eşitlikçi yönü, hümanist bakış açısı, umut veren tarzı, günümüzün sendikal mücadelesi içinde aldığı yer, 1 Mayıs mücadelesi, örgütlenmeler, işçi sınıfının gücü konularını ne şekilde derslerine yansıttığı konuşuldu.

 

Anma törenine, Petrol-İş Genel Başkanı Mustafa Öztaşkın, Genel Mali Sekreter İbrahim Doğangül, İstanbul 1 Nolu Şube Başkanı Reşat Tüysüz, İdari Sekreter Nihat Can, Eski Mali Sekreter Mehmet Doğru, Eski Temsilci Aycan Ateş ve sendika uzmanları ve üyelerimiz  katıldı. Birleşik Metal-İş ve Kristal-İş sendikalarından da uzman ve üyeler, dava arkadaşları da Süleyman Hoca'yı mezarı başında anarak, anılarını anlattılar.

 

Bakıldığında çok basit görünen pek çok ders konusunun, aslında işçi sınıfı mücadelesinde çok önemli yol göstericiler olduğu da aktarıldı. Resmiyetten uzak, sevenlerinin düzenlediği anma, “Süleyman Üstün ölümsüzdür” ve “Süleyman Hoca mücadelemizde yaşıyor” sloganlarıyla son buldu.