SİVİL DEMOKRATİK ANAYASA PLATFORMU ADINA AÇIKLAMA YAPAN YAZAR ADALET  AĞAOĞLU:

 

“Sorunlar ancak köklü bir anayasa değişikliği ile çözülebilir”

 

Sivil Demokratik Anayasa Platformu, “Eşitlikçi, Özgürlükçü, Çoğulcu, Sivil, Demokratik Anayasa” sloganıyla, 10 Nisan'da İstanbul Kadıköy'de düzenlenecek Anayasa Mitingi için çağrı yaptı. 8 Nisan Perşembe günü, Taksim Tramvay durağında, 191 aydının imzaladığı çağrı metnini okuyan yazar Adalet Ağaoğlu, duyarlı tüm yurttaşları 10 Nisan'da yeni anayasa taleplerini dillendirmek üzere Kadıköy Meydanı'na davet etti.

 

Aralarında sendika, siyasi parti ve sivil toplum örgütü temsilcilerinin bulunduğu Sivil-Demokatik Anayasa Platformu üyeleri hafta sonu Kadıköy'de düzenlenecek miting için Taksim Meydanı'nda biraraya geldi.  Platform adına bir açıklama yapan Adalet Ağaoğlu, eşitlikçi, özgürlükçü, çoğulcu, sivil, demokratik bir anayasa istediklerini belirterek Türkiye toplumunun darbe anayasaları ile yaşamaya layık olmadığını, ayrımcılığa uğrayan, hakları ihlal edilen kesimlerin kendi anayasalarını yapabileceğine inandıklarını söyledi.

 

Sorunların ancak köklü bir anayasa değişikliği ile çözülebileceğinin bilinciyle hareket ettiklerini vurgulayan Ağaoğlu şunları söyledi:

 

“Halklarımızın insanca ve onurluca yaşayabilmesi için kendimizi sorumlu hissediyor, inisiyatif üstleniyoruz. 2009 Ekim ayında Ankara'da düzenlediğimiz sivil demokratik anayasa konferansının ardından şimdi de 10 Nisan 2010 Cumartesi günü büyük anayasa mitingi için İstanbul Kadıköy'de buluşuyoruz.”

Herkesin özgürlüğü için hep birlikte olmaya, el ele vermeye, omuz omuza taleplerini haykırmaya davet eden Ağaoğlu konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Türkiye tarihinde bir ilki gerçekleştirmek istiyoruz. Farklılıklarımızla eşit haklara sahip yurttaşlar olarak yaşayabileceğimiz bir Türkiye için, halkın anayasası için alanlara çıkıyoruz. Her türlü baskıya, zulme, dışlanmaya karşı sesimizi yükseltmek için bir araya geliyoruz. Duyarlı tüm yurttaşlarımızı da 10 Nisan'da yeni anayasa talebimizi dillendirmek üzere Kadıköy Meydanı'na bekliyoruz."