IMF'ye Karşı Sosyalist İktisat Kongresi...

 

IMF ve Dünya Bankası'nın 6-7 Ekim'de İstanbul'da düzenleyeceği yıllık toplantısı öncesinde 3 Ekim tarihinde sendikamızda Sosyalist İktisat Kongresi düzenleniyor.

 

Nazım Hikmet Marksist Bilimler Akademisi ve Toplumsal Araştırma ve Eğitim Merkezi TAREM'in desteğiyle organize edilen Kongreye, sosyalist ve antiemperyalist iktisatçılar, Venezuela, Yunanistan, İtalya ve Türkiye’den mücadeleci sendikacılar, aydınlar ve sosyalist politikacılar katılacak.

 

IMF’ye, krizin yükünün emekçilere yıkılmasına, emperyalist ekonomi programlarına karşı mücadelenin sorunlarının ve alternatiflerin tartışılacağı Kongre, 3 Ekim Cumartesi günü saat 10.00-18.00 arasında Altunizade’de sendikamız Konferans  Salonu'nda gerçekleştirilecek.

 

Kongre Programı                                            Kongre Afişi 

 

Birinci oturum:

 

“IMF politikaları, küresel kriz-küresel yıkım”

 

Oturum Başkanı: Mukaddes E. Çelik

Saat: 10.30-13.00

 

Katılımcılar: Mustafa Sönmez, İzzettin Önder, Gülten Kazgan, Alp Altınörs, Metin Özuğurlu, Ali Rıza Yurtsever, İbrahim Okçuoğlu

Öğle arası 13.00-14.00

 

İkinci oturum:

 

“Küresel kriz, emek hareketi ve alternatifler”

 

Oturum Başkanı: Gökhan Biçici 14.00-16.30

 

Katılımcılar: Yunanistan Komünist Örgütü (KOE), Iradia Vargas (Venezuela), Volkan Yaraşır (Tez Koop İş Genel Eğitim Danışmanı), Zübeyde Kılıç (Eğitim-Sen Genel Başkanı), İtalya’dan Mücadeleci İşçiler Sendikası (SLL) ve Hacı Orman

 

Forum: “Ne Yapmalı?”

 

Oturum Başkanı: Şenol Gürkan 16.30-18.00