BİR HAFTA SÜRECEK BULUŞMA İŞÇİ FESTİVALİ İLE SONA ERECEK

 

Dünya Genç İşçileri İzmir-Seferhisar'da buluştu

 

 

Sendikamızın da desteklediği ve genç Petrol-İş üyelerinin de aralarında yer aldığı Dünya Genç İşçi Festivali İzmir-Seferhisar'da, Tekgıda-İş Sendikası Tesislerinde başladı. 28 Haziran'da başlayan ve 5 Temmuz'a kadar sürecek olan Dünya Genç İşçi Buluşması'nda, 20 ülkeden gelen genç işçiler bir dizi etkinlik gerçekleştirecek ve kapitalizmin krizini de tartışarak kampta dolu dolu bir hafta geçirecekler. Festivali Petrol-İş ile birlikte TÜRK-İş ve DİSK’e bağlı Birleşik Metal-İş, Dev-Sağlık-İş, Genç-Sen, Genel-İş, Hava-İş, Koop-İş, Limter-İş, Oleyis, Sinesen, Tekgıda-İş, Tez-Koop-İş, TGS, T.Maden-İş Sendikaları ve Toplumsal Araştırma ve Eğitim Merkezi (TAREM) ortaklaşa düzenliyor. Buluşmayı İşçi Filmleri Festivali, TIE Netherland ve  TAREM'in sitesi Emek Dünyası.net de destekliyor.

 

Geçen yıl Haziran ayında gerçekleşen ilk buluşmanın ardından 'Daha güçlü buluşmalara' diyerek ayrılan genç işçiler bu sene İzmir'in Seferihisar ilçesinde buluştu. Bir hafta boyunca sürecek olan buluşmada her gün çeşitli etkinlikler gerçekleşecek. Genç işçiler,  “Kapitalizmin Krizi ve Etkileri”, “Türkiye’de genç işçilerin profili”, “Kadın emeği kriz ve direniş yöntemleri”, “Dünya’da ve Türkiye’de örgütlenme deneyimleri” ,“İşçi sınıfı ve alternatif medya deneyimleri” konularında tartışacak ve değerlendirmelerde bulunacaklar. Buluşmada Almanya, Hollanda ve Latin Amerika’dan katılacak konukların hazırlayacakları çeşitli atölyeler de gerçekleşecek.

 

Buluşma, müzik, şiir dinletileri, film gösterimleri, sergiler ve konserlerle de renklenecek. “Usta” ve “Beynelmilel” filmlerinin gösterimleri, oyuncu ve yönetmenleriyle yapılacak söyleşiler sinema emekçileriyle işçilerin buluşmasını sağlayacak. Buluşmada yerel şairler ve müzik grupları da genç işçilerle buluşacak.

 

Dünya Genç İşçi Festivali

 

Dünya Genç İşçi Buluşması 2009, kampın son günü düzenlenecek Dünya Genç İşçi Festivali ile son bulacak. İzmir halkının katılımına açık olacak bu festivalde ritm ve dans gösterileri, 1 Mayıs fotoğrafları sergisi, müzik dinletileri ve tiyatro gösterileri olacak. Festival ve kamp 4 Temmuz akşamı saat 18:00'de başlayacak Inti İllimani, Moğollar, Ahibba ve Bandista konseriyle son bulacak. Buluşma ile ilgili olarak İzmir Elektrik Mühendisleri Odası'nda basın açıklaması yapan organizasyon komitesi tüm İzmir halkını buluşmaya davet etti. Açıklamaya Türk-İş Ege Bölge Başkan Yardımcısı Tuncay Kireçkaya ve Türk-İş'e bağlı sendikaların yönetici ve uzmanları ile Oleyis İzmir Şubesi yönetimi katıldı.