ADIYAMAN ŞUBEMİZ ESKİ BAŞKANI HAYRETTİN ÖZGEN'İ KAYBETTİK
 

Adıyaman Şubemiz kurucusu, 1993-2001 yalları arasında iki dönem de Başkanlık görevinde bulunan Adıyaman Şubemiz Eski Başkanı Hayrettin Özgen'i, yüksek tansiyona bağlı beyin sapı tıkanması sonucu kaybettik. Kaldırıldığı hastanede 23 gün yoğun bakımda kalan ancak kurtarılamayarak 28 Nisan'da vefat eden Hayrettin Özgen'in cenazesi, sendika, siyasi parti, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, işçi ve emekçilerin, dostlarının, sevenlerinin katılımıyla İstanbul'da, Sultanbeyli-Ferhatpaşa Mezarlığı'nda 29 Nisan'da toprağa verildi. Özgen'e Allah'tan rahmet, yakınlarına, dostlarına başsağlığı ve sabır diliyoruz. Örgütümüzün başı sağolsun.
 

1948 yılında Diyarbakır'ın Bismil ilçesinde doğan Özgen, 1968 yılında askerlik görevini tamamladıktan sonra aynı yıl TPAO Batman Bölge Müdürlüğü sondaj bölümünde işe başladı. 1980 yılında yapılan Petrol-İş Sendikası Batman Şube Genel Kurulu'nda Yönetim Kurulu üyeliğine seçilen Özgen, 1983 yılında yapılan Batman Şube Genel Kurulu'nda da İdari Sekreterliğe seçildi. 1992 yılına kadar bu görevini sürdüren ve bu tarihten sonra görevinden ayrılan Özgen, TPAO'daki işine dönerek Adıyaman'a tayin oldu.

 

5 Mart 1993 yılında kurulan Petrol-İş Sendikası Adıyaman Şubesi Müteşebbis Heyeti Başkanı olan Özgen, 4 Temmuz 1993 yılında yapılan Şube Genel Kurulu'nda da Şube Başkanı seçildi. 13 Temmuz 1997 yılında yapılan Şube Genel Kurulu'nda tekrar aynı göreve seçilen Özgen, bu görevini 2001 yılına kadar sürdürdü ve bu tarihten sonra emekli oldu. Evli ve 7 çocuk babası olan Özgen'in sendikal harekete ve Petrol-İş Sendikası'na verdiği hizmetler unutulmayacaktır.