MERKEZ DİSİPLİN KURULU ESKİ BAŞKANIMIZ CELAL TEKİN’İ KAYBETTİK

 

 

Batman şubemizde örgütlü Tüpraş Rafineri Müdürlüğü’nde 13 yıl işyeri temsilcisi ve baştemsilci olarak görev yapan, 1999-2003 döneminde sendikamızın Merkez Disiplin Kurulu Başkanlığı görevinde bulunan Celal Tekin’i 20 Mayıs tarihinde kaybettik Tekin’in cenazesi aynı gün sendika, siyasi parti, demokratik kitle örgütlerinin ve işçi dostlarının katılımıyla Batman Asri Mezarlığı’nda defnedildi. 25 gün önce kalp krizi geçiren Celal Tekin kaldırıldığı hastanede ameliyata alınmış ancak  beyin kanaması sonucu komaya girmişti. Celal Tekin’e Allah’tan rahmet, ailesine, yakınlarına, dostlarına başsağlığı ve sabır diliyoruz.

 

 

1949 yılında Batman’ın Gercüş ilçesinde doğan Celal Tekin, ilkokulu Gercüş’te, sanat okulunun orta bölümünü Mardin’de, lise bölümünü ise Ankara’da bitirdi. 1967 yılında TPAO’da teknik ressam olarak işe başlayan Tekin, 2 yıl çalıştıktan sonra 1969 yılında askerlik nedeniyle işinden ayrıldı. Tekin 1971 yılında ise TPAO’ya bağlı Batman Tüpraş Rafinerisi’nde operatör olarak işe başladı.

 

Evli, 2 kız, 2 erkek çocuk babası olan Tekin, 13 yıl işyeri temsilcisi ve baştemsilci olarak sendikal harekete hizmet etti. Sendikamızın 1999 yılında yapılan 23’üncü Genel Kurulu’nda da Disiplin Kurulu üyeliğine seçilen ve Disiplin Kurulu Başkanı olan Celal Tekin bir dönem bu görevi yaptıktan sonra emekli oldu. Celal Tekin’in Petrol-İş Sendikası’na ve sendikal harekete verdiği hizmetler unutulmayacaktır.