Kocaeli Şube 50 yaşına merhaba dedi:

Kutlama töreninde tarih ve gelecek bir aradaydı

Petrol-İş Kocaeli Şubesi, 11 Kasım Çarşamba 2009 akşamı yapılan bir kutlama ile 50. yaşına girdi.  Kutlamaya şubenin eski ve yeni üyeleri, üye eşleri, çocukları,  sendikacılar, siyasi parti temsilcilerinin yanı sıra örgütlü olunan işyerlerinin yöneticileri de katıldılar.  

Petrol-İş Kocaeli Şubesi 11 Kasım 2009 Çarşamba akşamı yapılan bir törenle 50. yılını kutladı. Süleyman Demirel Kültür Merkezi’nde 18.00’da başlayan etkinliğe Genel Başkanımız Mustafa Öztaşkın, Genel Sekreterimiz Mustafa Çavdar, Genel Mali Sekreterimiz İbrahim Doğangül, Genel Örgütlenme ve Eğitim Sekreterimiz Nimetullah Sözen, Genel Yönetim Sekreterimiz Mehmet Güray’ın yanısıra, Türk-İş Mali Sekreteri ve Demir Yol – İş Başkanı Ergun ATALAY, Demir Yol-İş Sakarya Şube Başkanı Cemal YAMAN, Türk-İş Marmara Bölge Temsilcisi Adnan UYAR, Türk-İş Düzce İl Temsilcisi Ali GÜREL, Lastik-İş Şube Başkanı İsmail  KANDAZ ve Yönetim Kurulu, Petrol-İş Sendikası İst.1 no’lu Şube, Bandırma Şb.ve Gebze Şube Başkan ve yöneticileri, Harb-İş Kocaeli Şube Yönetimi Tüpraş Gn.Md.yrd.Yılmaz BAYRAKTAR, Gübretaş Gn.Md. yrd. Osman BALTA, Tüpraş Gn.Md. Başdanışmanı Uğur TURHAN, Gübretaş Fabrika  Müdürü Necdet BARLAS, Kocaeli Bölge Çalışma Müdürü Ethem ŞAHİN, Yalova SGK Müdürü Kamuran ÖNER katıldılar.

Kocaeli Şube’nin 50 yıl etkinliğine siyasi arenanın yerel temsilcileri de ilgi gösterdiler. AKP İl Başkanı ve İl Yönetimi,  CHP Gölcük İlçe Başkanı Caner UZUNER,  CHP İl Genel Meclis Üyesi İsmet KANIK ile şubenin eski, yeni üyeleri, üye eşleri ve çocukları, sivil toplum örgütü temsilcileri ve yerel basın da etkinliğe katılanlar arasındaydı.

Misafirlerin Alpay’ın “Fabrika Kızı” şarkısıyla salona çağrıldığı etkinlikte, açılış konuşmasını yapan Kocaeli Şube Başkanı Ali Ufuk Yaşar, 1959 yılında Mustafa Biner ve arkadaşları tarafından imkansızlıklar içinde kurulan şubenin, başkanları şahsında kısa tarihçesini verdi. Biner’den sonra Mehmet Yenice’nin, Muammer Bekaroğlu’nun, Özcan Hun’un, daha sonra da halen Merkez Yönetim Sekreterliğini sürdüren Mehmet Güray’ın bayrağı devraldığını belirten Yaşar, 1999’dan bu yana da kendisinin bu görevi sürdürdüğünü söyledi.

Şubenin 1850 üyesi bulunduğunu vurgulayan Ali Ufuk Yaşar, örgütlü oldukları işyerlerini de saydıktan sonra konuşmasına şöyle devam etti  “Amacımız örgütlü toplumun demokrasimize verdiği katkıyı da gözeterek, bölgemizde bulunan işyerlerinde sendikasız ve anayasal haklardan yoksun emekçileri örgütlemek, sendikamıza yeni üyeler kazandırmaktır”

Konuşmayı takiben, bölgede verilen sendikal mücadeleyi konu edinen, Ünal Akbulut tarafından hazırlanan belgesel film izlendi.

Mücadele geleneğini sürdürmek

Filmden sonra konuşmaya davet edilen Sendikamız Genel Başkanı Mustafa Öztaşkın sözlerine, 50. Yıl etkinliğinde Petrol-İş Kocaeli Şubesini yalnız bırakmayan tüm konuklara teşekkür etmekle başladı. Kocaeli Şube’nin 50 yıllık mücadele geleneğine vurgu yapan Öztaşkın, bölgenin özelleştirmeye karşı yürütülen mücadelenin de önemli adreslerinden biri olduğuna dikkatleri çekti. “Kocaeli emekçileri ve Kocaeli halkı,  mücadeleleri ile ne kadar övünseler yeridir. 50 yıldır devam eden direnme geleneği her koşulda varlığını sürdürecektir. Tüm yapı ve kurumları olduğu gibi sendikaları da güçlü ve direngen kılan geçmişle gelecek arasında ki bağdır. Geçmişini bilmek önemlidir. Ama biz geçmişe takılı kalmak istemiyoruz, amacımız gelmişin birikimlerini ve ruhunu ileriye taşıyarak aklın ve bilimin önderliğinde yeni bir sendikal anlayış yaratmaktır”

Petrol-İş Sendikasının ve emekçilerin mücadele açısından binlerce deneyim biriktirdiğine vurgu yapan Mustafa Öztaşkın, bu birikimin ve mücadele geleneğinin sürdürülmesiyle, emekçilerin, tüm dünya insanlarının, özgür, mutlu ve barış içinde yaşacağını sözlerine ekleyerek konuşmasını şu biçimde noktaladı: “ İyi ki Petrol-İş var, iyi ki  Kocaeli’nde Petrol-İş var, iyi ki sizler gibi saygın üyelerimiz var, iyi ki emek dostları var”

Törenin daha sonraki bölümünde Kocaeli Şubesi’nde başkanlık ve yöneticilik yapmış görevini hala sürdüren veya emekli olmuş yöneticilerle ve yaşamını yitirenlerin çocuklarına bir vefa örneği olarak plaketler verildi.

Programın son bölümünde yer alan halk oyunları ekipleri salonu, oyuna ve halaya davet etti…

Son halayda Merkez Yöneticilerimiz de yerlerini aldılar.