ÜLKEMİZİN EN ÖNEMLİ SORUNLARINDAN BİRİSİ KÜRT SORUNUDUR DİYEN ÖZTAŞKIN:
Daha fazla acı çekmek istemiyorsak artık barışı savunmalıyız
Batman Şubemizin Kongresi'nde açış konuşmasını yapan Genel Başkanımız Mustafa Öztaşkın, Kürt Sorunu'ndan ekonomik krize ve işten çıkarmalara, kamu toplu iş sözleşmelerinden TPAO ve BOTAŞ'da yaşanan sorunlara, özel istihdam bürolarından İşşsizlik Sigortası Fonuna ve kıdem tazminatına kadar bir çok soruna değinerek bu konularda açıklamalarda bulundu.
Barış cesur insanların işidir Öztaşkın, ülkemizin en önemli sorunlarından birisinin kuşkusuz Kürt sorunu olduğunu belirterek “40 binin üzerinde insanımızı kaybettik. Acıların en büyüğünü, evlat acısını yaşadık. Bu acılar toplumda önyargılar oluşturdu. Sevgi ve hoşgörü yerine düşmanlık artmaya başladı. Toplumda çatışma ve ayrışma kültürü oluşmaya başladı. Daha fazla acı çekmek istemiyorsak artık barışı savunmalıyız” dedi.
Öztaşkın, kamuoyunda “Kürt açılımı” olarak yapılan tartışmaları önemsediklerini ve desteklediklerini belirterek şunları söyledi:
"Çünkü ilk defa çözüme yönelik somut
adımlar atılabileceğine inanmaktayız. Çözüme ilişkin görüş, öneri ve
katkılarımızı veya tepkilerimizi ortaya koyabilmemiz için açılımın
ne olduğunu bilmek istiyoruz.” Sorunun çözümünün elbette ki siyasi olduğunu, başta bölge halkının parlamentodaki temsilcileri olmak üzere siyasetin bütün unsurlarını içine katarak siyasi uzlaşmaya dayalı bir çözüm formülünün geliştirilmesi gerektiğini belirten Öztaşkın, siyasetin bütün unsurlarını içine almayan, onların kaygı ve endişelerini gidermeyen bir çözüm önerisinin uygulanabilir ve kalıcı olamayacağını bildirdi.
Toplumsal uzlaşı mutlaka sağlanmalı
Sorunun sadece siyasilerle değil, en
geniş toplumsal mutabakat sağlanarak çözülmesi gerektiğini kaydeden
Öztaşkın sözlerini şöyle sürdürdü: “Her kişi ve kurumun öneri ve katkıları da alınmalıdır. Toplumsal uzlaşı mutlaka sağlanmalıdır. Biz hep söyledik, bir kez daha söylüyorum. Birincisi bu sorunun çözümü sadece ve sadece demokratik yöntemlerde aranmalıdır. İkincisi ülke bütünlüğünün mutlaka korunması gerekmektedir. Üçüncüsü silahlar susmalı, şiddetin yerini sevgi, hoşgörü ve kardeşlik almalıdır. Dördüncüsü insanı, merkezine alan, demokrasinin, insan hak ve özgürlüklerinin evrensel normları ülkemizde de kesintisiz uygulanmalıdır.”
|