MERKEZ YÖNETİM KURULU, ŞUBE YÖNETİCİLERİ VE ÜYELERİMİZ ATV-SABAH ÇALIŞANLARININ

GREVİNE DESTEK VERDİ


 

Petrol-İş, grevdeki basın emekçilerini ziyaret etti

 

10.03.2009

 

Sendikamız Merkez Yönetim Kurulu, İstanbul 1 Nolu Şube, İstanbul 2 Nolu Şube ve Gebze Şubemiz yöneticileri, işyeri temsilcileri, Petrol-İş üyesi işçiler ve sendikamız çalışanları, Türkiye Gazeteciler Sendikası'nın (TGS) ATV, Sabah ve dergilerin sahibi olduğu Turkuvaz Medya Grubu'nda başlattığı grevin 26'ıncı gününde, İstanbul - Balmumcu'daki ATV-Sabah binası önünde direnişlerini sürdüren basın emekçilerini ziyaret etti.

 

Turkuvaz Medya Grubu işvereninin uzlaşmaz tavrı sonucunda greve çıkan basın emekçileriyle dayanışma ziyaretine, Genel Başkanımız Mustafa Öztaşkın, Genel Mali Sekreterimiz İbrahim Doğangül, Genel Örgütlenme ve Eğitim Sekreterimiz Nimetullah Sözen, İstanbul 1 Nolu Şube Başkanımız Reşat Tüysüz, şube yöneticileri, İstanbul 2 Nolu Şube Başkanımız Ecvet Eşlegül, şube yöneticileri, Gebze Şube Başkanımız Süleyman Akyüz, şube yöneticileri ile işyeri temsilcilerimiz, sendikamız üyesi işçiler ve Petrol-İş çalışanları katıldı.

 

Türk-İş İstanbul 1. Bölge Temsilcisi Faruk Büyükkucak, TGS Başkanı Ercan S. İpekçi, TGS İstanbul Şube Başkanı Rüya Özkalkan ve TGS yöneticilerinin de hazır bulunduğu dayanışma ziyaretinde Genel Başkanımız Mustafa Öztaşkın yaptığı konuşmada, “ Değerli basın emekçileri, değerli kardeşlerim, Petrol-İş Sendikası yöneticileri, şube başkanları, temsilcilerimiz, üyelerimiz ve Petrol-İş çalışanları olarak 26'ıncı gününde grevinizi ziyarete gelmiş bulunuyoruz. Burada çok önemli bir greve tanık oluyoruz. Bu grev basın tarihinde 29 yıl aradan sonra çok önemli bir grevdir” dedi.
 

Yeni bir dönem açacak

Basın emekçilerinin bu grevinin, Türkiye işçi sınıfına ve örgütsüz basın çalışanlarına yeni bir dönem açacak grev olduğunu söyleyen Öztaşkın , “ Bu grev, ne kadar ATV-Sabah çalışanlarının grevi olsa da sonuç itibariyle hepimizin grevidir. Bu grevi başarıya ulaştırmak zorundayız” şeklinde konuştu. Öztaşkın şunları söyledi:

 

“Ne zaman ki gazete çıkarmak sermayenin ticari bir işi haline dönüştü, işte o zaman sendikaların verdiği mücadele de, emek mücadelesi de basın tarafından görmezlikten gelindi. Ne yazık ki bu süreçte basın emekçilerine de pranga vuruldu. İşte bu grev aynı zamanda bu prangaları kırma grevidir. İşte bu prangalar kırıldığı zaman basın gerçek görevini, gerçek misyonunu yerine getirebilecek, kamu yararına yayın yapabilecektir. Bu grev aynı zamanda bir demokrasi mücadelesi, bir özgürlük mücadelesidir. Bu grev başarıya ulaştığında kazanan, sadece ATV- Sabah çalışanların değil tüm işçiler, emekçiler olacaktır. Türkiye işçi sınıfı olacaktır. Bizler bu grevi Petrol-İş'in grevi olarak görüyoruz. Biz sendika olarak bu onurlu grevinizi sonuna kadar destekliyoruz. 22 bin Petrol-İş üyesi ile yanınızdayız, her türlü desteği vereceğiz.”

 

Öztaşkın, Petrol-İş Başkanlar Kurulu'nun, 19-20 Şubat 2009 tarihinde yapılan Başkanlar Kurulu'nda, ATV'nin izlenmemesi ve Sabah gazetesi ile Turkuvaz Medya Grubu'na ait dergilerin alınmaması yönünde de karar aldığını sözlerine ekledi.
 

TGS Başkanı Ercan S. İpekçi de yaptığı konuşmada, “Grevin başında moralimiz neyse aynı yüksek moralle mücadelemize devam ediyoruz. Bu grevi sonuna kadar götüreceğiz. Ziyaretimize geldiğiniz için çok teşekkür ediyoruz. Bize gösterilen bu destekle, bu güvenle misyonumuzu yerine getireceğiz” dedi.