Iraklı kadın sendikacılar sendikamızı ziyaret ettiler

 

 

İCEM’in Türkiye-Irak Kadın Semineri kapsamında İstanbul’da bulunan Iraklı kadın   sendikacılar 7-8 Mart tarihleri arasında Petrol-İş Sendikası’nın konuğu oldular.

 

7 Mart akşamı Aktaş Düğün Salonu’nda yapılan 8 Mart Kadın İşçi Şenliğine katılıp kısa bir konuşma yapan konuklarımız, ertesi gün Kadıköy’de kadın örgütlerinin düzenlediği ettiği sendikalardan, siyasi partilerden,  sivil toplum örgütlerinden binlerce kadının katıldığı mitingde de kendi pankartlarının arkasında yürüdüler…

 

Alanına girdikten sonra da kürsüde yerlerini alarak tüm kadınları selamladılar, dayanışma mesajlarını ilettiler…

 

Miting sonrası sendikamızı ziyaret eden Iraklı kadın sendikacılar,  Petrol-İş Genel Başkanı Mustafa Öztaşkın, Genel Sekreteri Mustafa Çavdar, Mali Sekreteri İbrahim Doğangül ve Eğitim ve Örgütlenme Sekreteri Nimetullah Sözen tarafından karşılandı.

 

Konuklarımız ve sendika yöneticilerimizin katıldığı kısa bir toplantı yapıldı. Toplantıda Petrol-İş Sendikasını temsilen yaptığı konuşmada, konuk kadınların 8 Martını kutladıktan sonra Irak işgaline karşı Petrol-İş Sendikasının takındığı tavrı geliştirdiği politikaları anlattı. Daha sonra sendikal dayanışmanın anlamına vurgu yaparak, Iraklı sendikacılarla her türlü destek ve işbirliğine hazır olduklarını söyledi.

 

Iraklı kadın sendikacıları temsilen Basra Elektrik Sendikası Başkanı Hashmeya Muhssin Hussein de kısa bir konuşma yaparak,  Saddam döneminden kalma baskıcı sendikal yasaların hala yürürlüğünü sürdürdüğünü  2005 yılında ise sendikaların tüm mal varlıklarına el konulduğunu söyleyerek,

“ Saddamdan kurtulmanın bedeli işgal olmamalıydı” dedi.               

  

Kısa bir konuşma yapan İCEM Kadın Sorunları Sorumlusu Carol Bruce Petrol-İş Sendikasına konukseverlikleri için teşekkür ettikten sonra şunları söyledi: “ Amacımız Iraklı ve Türkiye’li sendikalar arasında olan dostluğu ileri noktalara taşımaktır. 8 Mart bunun için çok uygun bir gün…Bugün Türkiye’de sokakların halini görmek beni çok heyecanlandırdı. Sokaklar gerçekten de muhteşemdi:”