İŞGALCİ GÜÇLER ABD ve İSRAİL KADIKÖY’DE PROTESTO EDİLDİ

 

“ABD ve İsrail’i Durduralım”

 

KESK İstanbul Şubeler Platformu, TMMOB İstanbul İl Koordinasyon Kurulu, İstanbul Tabip Odası, Memur-Sen İstanbul Şubeleri,  Diş Hekimleri Odası, İstanbul Eczacılar Odası,  İSMMMO, İstanbul Veteriner Hekimler Odası, Hak-İş Marmara Bölge Başkanlığı’nın düzenlediği aralarında sendikamız Petrol-İş ile birlikte Limter-İş, Haber-İş, Tümtis, Teksif, Hava-İş, Halk Evleri, ÖDP, EMEP, Barış Derneği, Küresel BAK, Yurtsever Cephe gibi sivil toplum kuruluşları, meslek odaları, sendika ve siyasi partilerin de yer aldığı,  “ABD ve İsrail’i Durduralım” mitingi

20 Ağustos’da Kadıköy’de yapıldı. Mitingde İsrail’in Lübnan ve Filistin’e saldırıları ve iktidarın Lübnan’a asker gönderme planları protesto edildi, İsrail vahşeti lanetlendi. Katılımcılar, ABD ve İsrail’in işgal ettiği Irak, Filistin ve Lübnan’ı terk etmelerini isteyerek, barış çağrısında bulundular.

 

Mitinge sendikamız İstanbul 1 Nolu Şube’de örgütlü üyelerimiz, şube yöneticilerimiz ve örgütlenme faaliyetlerini sürdürdüğümüz Kadıoğlu Kozmetik işçileri ile örgütlü olduğumuz diğer işyerlerinden sendikamız üyeleri de katıldı. ADB ve İsrail’i Durduralım mitingi için katılımcılar, saat 14.00’den itibaren Haydarpaşa Numune Hastanesi, Tepe Nautilus ve Haydarpaşa Garı önünde toplandılar.

 

Saat 15.00’de kortejler halinde yürüyüşe geçen gruplar, “Irak, Lübnan, Filistin işgal altında, sıra kimde” “ABD ve İsrail’i durduralım”, “Lübnan’a asker yollama, emperyalist işgale ortak olma!”, “Emperyalizmin Ortadoğu’daki askeri olmayacağız” “Savaşın ilacı barış” yazılı pankartlar taşıdılar. Kadıköy İskele Meydanı’nda toplanan binlerce insan, “Katil İsrail, Filistin’den, Lübnan’dan defol”, “İşgale değil, direnmeye destek, “Her yer Filistin hepimiz Filistinliyiz” sloganları attılar. Mitingde, emperyalizm ve faşizme karşı mücadelede şehit düşenlerin anısına bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. Mitinde, Tertip Komitesi Başkanı Yunus Öztürk, KESK Genel Başkanı İsmail Hakkı Tombul, TMMOB Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Soğancı ve Hak-İş Marmara Bölge Temsilcisi Celal Özdoğan birer konuşma yaparak, ABD ve İsrail saldırılarına karşı tüm dünya barışseverlerini ortak mücadeleye davet ettiler.