Kamuoyuna

 

 Bildiğiniz üzere, SSGSS Yasa tasarısı, geçtiğimiz hafta TBMM gündemine alınarak görüşülmeye başlanmıştır.

 

Yasanın kazanılmış haklarımızı geriye götürdüğü bilinen bir gerçektir.

           

İşçiler, emekçiler tarafından yurdumuzun dört bir yanında ortaya konulan tepkiler sonucunda Emek Platformu yıllar sonra tekrar bir araya gelmiş ve yasanın geri çekilmesi için mücadele etme kararı almıştır.

 

Bu çerçevede yapılan 14 Mart - 2 saatlik iş bırakma  eylemi de göstermiştir ki ülkedeki bütün emekçiler ellerinden alınmak istenen hakları korumaya, hatta geliştirmeye kararlıdır. Yeter ki örgütsel bütünlük sağlanabilsin. Nitekim aynı günün akşamında hükümet geri adım atmak zorunda kalarak “uzlaşma” arayışına girmiştir.

 

Bunun üzerine yapılan görüşmelerde Emek Platformu temsilcilerinin birliği koruma yönünde sergiledikleri tutum takdire şayandır. Ancak son görüşme sürecinde bir takım yanlışlar yapılmış ve kamuoyuna “uzlaşma sağlandığı” yönünde bir görüntü verilmiş, hükümet yetkilileri de bu fırsatı iyi değerlendirerek yasayı Meclis'e getirmiştir.

 

Bütün bu gelişmelerin sonucunda Konfederasyonumuz Türk-İş'in de içinde bulunduğu bir grup örgüt “durumu izleyeceklerini, buna göre tavır belirleyeceklerini” açıklamış; diğer bazı örgütler ise  (KESK, DİSK, TTB, TMMOB, T. Eczacılar B.) hükümetin bu tavrına karşı tüm emekçileri mücadeleye çağırmışlardır. Bu çerçevede  1 Nisan 2008 günü saat 14.00'de iş bırakıp, başta Ankara'da olmak üzere bütün illerde meydanlara çıkacaklarını açıklamışlardır. Yine bu örgütler, kendilerinin sadece çağrıcı olduklarını belirtmiş, yasaya karşı olan herkesi eyleme katılmaya davet etmişlerdir.

 

Biz Petrol-İş Sendikası olarak dün olduğu gibi bugün de, aynı kararlılıkla davranarak, hükümetin yaklaşımını bir kandırmaca olarak görüyoruz.

Kazanılmış haklarımızı geriye götüren bu yasa kabul edilemez. Bu nedenle yukarıda sözünü ettiğimiz örgütlerin aldığı eylem kararlarını  destekliyoruz, bütün üyelerimizin de bu yönde davranmasını istiyoruz. 

 

Konfederasyonumuz Türk-İş'i, “izleme”yi bırakıp, yeniden Emek Platformu'na  öncülük etmeye çağırıyoruz.

 

Hepimiz tarihsel sorumluluğumuzun bilinciyle davranmak zorundayız.

 

Tüm üyelerimizle bu mücadeleyi sürdüreceğiz!

 

 

Saygılarımızla.

 

Petrol-İş Sendikası

Merkez Yönetim Kurulu