PETROL-İŞ 2. RETUNSEE GENEL KONFERANSINA EV SAHİPLİĞİ YAPIYOR

İkinci RETUNSEE Genel Konferansı 18 Ekim'de Petrol-İş Genel Merkezi'nde toplanıyor

16.10.2008

12 ülkeden 18  enerji sendikasının (elektrik enerjisi, petrol, petrokimya ve kimya sendikalarının) girişimiyle 2006 yılında kurulan ve merkezi Atina'da bulunan Güneydoğu Avrupa Enerji Sendikaları Bölge Ağı RETUNSEE'nin 2. Genel Çalışma Toplantısı 18 Ekim 2008 Cumartesi günü sendikamızın İstanbul - Altunizade'deki genel merkez binasında yapılacak. 14  ülkeden 24 enerji sendikasını temsilen 60 dolayında delege ve gözlemcinin katılacağı toplantı saat 09: 00'da  başlayacak.

Türk-İş Genel Başkanı Mustafa Kumlu, ICEM Genel Sekreteri Manfred Warda, Sendikamız Genel Başkanı Mustafa Öztaşkın konferansın açış konuşmalarını yapacaklar. RETUNSEE'nin Genel Başkanı Sırbistan Elektrik Sendikası'ndan Milan Kovacevic, Genel Sekreteri Yunanistan Petrol Sendikası'ndan Nikos Orfanos ve Başkan Yardımcısı Slovenya Enerji Sendikası'ndan Franc Dolar.

RETUNSEE'de şu ülkelerin enerji sendikaları yer alıyor: Arnavutluk, Bosna-Hersek Sırp Cumhuriyeti, Bulgaristan, Hırvatistan, Kıbrıs, Makedonya, Yunanistan, Moldova, Karadağ, Romanya, Sırbistan, Slovenya ve Türkiye. Türkiye'den Petrol-İş Sendikası, RETUNSEE'nin kurucu üyelerinden ve Genel Başkan Mustafa Öztaşkın ağın yönetim kurulunda yer alıyor.  Küresel çokuluslu şirketlere karşı kimya, petrol, gaz ve elektrik enerjisi sektöründe bölge düzeyinde ortak sendikal strateji geliştirmek ve izlemek, bu bağlamda, bölgedeki sektör sendikalarının ortak sorunu olan özelleştirmelere ve istihdamın daraltılmasına karşı ortak bir politika oluşturmak, bölgede barış için ortak mücadele vermek, yine bütün bunlar bağlamında sektörde çevre konusunda ortak ve duyarlı bir strateji geliştirmek, kadınların özgül sorunları konusunda ortak bir program ve strateji geliştirmek konferansın gündem maddelerini oluşturuyor. Konferansın gündemine ve katılımcılara ilişkin program ektedir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

PETROL-İŞ SENDİKASI

MERKEZ YÖNETİM KURULU