NÜKLEER SANTRALLARA HAYIR MİTİNGİ YAPILDI  

 

Nükleersiz Türkiye, Nükleersiz Dünya

 

   29.04.2008

 

Küresel Eylem Grubu'nun organize ettiği, sendikamız Petrol-İş ile birlikte birçok sendika, konfederasyon, siyasi parti ve demokratik kitle örgütünün desteklediği  Nükleer Santrallara Hayır Mitingi 26 Nisan tarihinde İstanbul-Kadıköy İskele Meydanı'nda yapıldı. Ukrayna'nın Kiev kentinde 26 Nisan 1986 tarihinde meydana gelen Çernobil faciasının 22'inci yıldönümünde yapılan mitingde

nükleer enerji ve nükleer santrallar protesto edildi. Yürüyüş ve mitingde Mersin ve Sinop'ta yapılması planlanan nükleer santrallardan vazgeçilmesi için AKP iktidarı uyarıldı.

 

Cumartesi günü Saat 11. 00'de Kadıköy'deki Tepe Nautilus Alış-Veriş Merkezi'nin önünde toplanan nükleer karşıtı kitle nükleer enerjiyi protesto eden döviz ve sloganlarla Kadıköy İskele Meydanı'na doğru yürüyüşe geçti. Yürüyüş boyunca “Susma Haykır, Nükleere Hayır”, Güneş, Rüzgar Bize Yeter”, “Çernobili Unutturma”, “Kazım'ın katili Nükleer Lobisi,” “Kyotoyu İmzala”, “Katil ABD, Geleceği Kirletme”, “Nükleer Santral, Çatlar Patlar”, “Nükleere Hayır”, “Nükleere Değil, Eğitime Bütçe”, “Nükleer Santral Kullanmaktansa Mum Işığına Razıyız”, “Bush Irak'tan, AKP Sinop'tan Elini Çek”, “Nükleer Enerji, No, Thanks” şeklinde dövizler taşındı, sloganlar atıldı.

 

Nükleer santralları protesto yürüyüş ve mitingine “Munzur Özgür Akacak”, “Hayat Toprak ve Sudur, Katil Şirketler Değil” pankartı açarak katılan Munzur Çevre Derneği ile “Güneş Rüzgar Size Yeter, Suyumuz Bize Kalsın” pankartı açarak katılan Rize Fındıklı Derelerini Koruma Platformu da dikkat çekti.

 

Nükleer santralların protesto edildiği mitingde yapılan konuşmalarda nükleer enerjinin yerine doğal enerji kaynaklarının kullanılması gerektiği bildirildi. Ülkemizde yapılacak nükleer santralların ihalesinin durdurulması için her yerde eylem yapılacağı belirtildi. 

 

İzmir, Mersin, Sinop gibi illerde de  düzenlenen yürüyüş ve mitinglerde nükleer enerji ve nükleer santrallar protesto edildi.