Novamed’de zafer şenliği

 

448 gün süren grevin ardından işvereni toplu sözleşme masasına oturtan Petrol-İş  üyesi Novamed işçileri, sendikamız tarafından Antalya Falez Otel’de düzenlenen şenlikte bir araya geldiler. Şenliğe, Genel Başkanımız Mustafa Öztaşkın, Genel Yönetim Sekreterimiz Mehmet Güray, Mersin Şube Başkanı Adil Alaybeyoğlu,  Türk-İş Genel Mali Sekreteri Ergün Atalay, Türk-İş Antalya Bölge Temsilcisi Mehmet Ustali, ICEM Genel Sekreteri Manfred Warda, ICEM Kimya Bölümü Sorumlusu Kemal Özkan'ın yanı sıra yerel basın ve  grev sırasında sendikamıza destek olan demokratik kitle örgütü temsilcileri de katıldılar.

 

Antalya Falez Otel’de gerçekleşen şenliğe  sendikamız üyeleri, eşleri, çocukları anne ve babalarıyla gelmişlerdi… Beyaz masalarla donanmış solanda bir bayram havası hakimdi. Anneler babalar, çocuklarıyla, evli erkekler de eşleriyle gurur duyuyordu.

 

Sunuculuğunu Novamed İşyeri Temsilcisi Aysel Göncü Altıntaş’ın yaptığı etkinlikte grevci kadın işçilere sendikamız tarafından hazırlanılan mavi kelebek biçiminde plaketler verildi. Plaketlerin üzerinde “Kadınız el eleyiz daha daha güçlüyüz” sloganı yer alıyordu.

 

Şenlikte ilk sözü alan Petrol-İş Mersin Şube Başkanı Adil Alaybeyoğlu, “Hem işçilerimizin direngen mücadelesiyle hem de uluslararası desteklerle 448 gün sonunda zafere ulaştık ve sendikanın S’si giremez dedikleri serbest bölgeye girdik” dedi.

 

Adınıza şiirler yazıldı

 Daha sonra söz alan Petrol-İş Genel Başkanı Mustafa Öztaşkın da Novamed zaferinin tüm kadın işçilerin yüreğinde ve bilincinde yer ettiğini söyledi. İşçilere “Önce zihinsel engellerle karşılaştık, çevresel, ailesel baskılara karşı 448 gün süren greve hükümet de büyük bir ilgisizlik gösterdi. Yokmuş gibi davrandı. Grevin ekonomik ve psikolojik zorluklarını da aşarak bugünlere vardık. Cesur insanlarsanız, korkularınızı aşarsınız. Siz hepiniz cesur yüreklersiniz”  dedi.  Novamed Grevinin 2007’ye damgasını vurduğunun da altını çizen Mustafa Öztaşkın, “ Siz, size olmaz diyenlere inat direndiniz. Umudu örgütlediniz. Siz sıradan insanlar değilsiniz, çünkü herkesin yapmadığını yaptınız… Novamed Grevi yazılara, tezlere, şiirlere, hikayelere konu oldu” diyerek sürdürdü konuşmasını.

 

Mustafa Öztaşkın konuşmasını “Siz, kadın mücadelesi ve işçi sınıfı mücadelesini yan yana getirdiniz. Yapmamız gereken ise serbest bölgede kalıcı olmaktır. Sendikaya üye olmayan işçiler kendilerini gözden geçirir ve bize ellerini uzatırlarsa, ellerimiz birleşecek ve örgütlülüğümüz yıllarca var olacaktır” diyerek bitirdi. 

 

Türk-İş Genel Mali Sekreteri Ergün Atalay da “Sizler Türkiye’de suskunlaştı denilen işçi hareketinin gidişatını değiştirdiniz. Cesaretimizi tazelediniz. Ancak insan hakları önündeki engeller, örgütlenme engelleri, Tuzla ve TEKEL gerçekleri yığınla bizleri bekliyor. Türk-İş’in de bu sorunları aşmak için gereken çabayı göstermesi gerek” şeklinde konuştu.

 

ICEM Genel Sekreteri Manfred Warda ise “Sizleri ilk olarak greviniz sürerken grev çadırında ziyaret etmiştik. Bu ikinci gelişimizde başarınızı kutluyor olmaktan büyük onur duyuyoruz. ICEM, 132 ülkede 470 sendika ve 20 milyon işçiyi temsil ediyor. Ve bu işçilerin her biri size selam iletmemi istediler. Yani zaferiniz tüm dünya emekçilerine umut olmuştur” diye konuştu.

 

Konuşmaların ardından kadın işçiler başta olmak üzere işçilere, Petrol- İş’e destek veren Türk-İş temsilcilerine ve ICEM temsilcilerine kelebekli plaketler sunuldu. Ardından grev boyunca desteklerini esirgemeyen yerel basın temsilcilerine  de birer plaket verildi. 

 

Kadınlar, eşler, sendikacılar, gazeteciler, demokratik kitle örgütü temsilcileri, orkestra tarafından çalınan parçalar eşliğinde gönüllerince eğlenip, dans ettiler…

Gecenin sonunda herkes umutlu, neşeli ve mutluydu…