Dünyadan ve ülkemizden genç işçiler Gönen'de buluştu

 

Sendikamız Petrol-İş'in de destekleyicileri arasında bulunduğu ve TAREM (Toplumsal Araştırma ve Eğitim Merkezi)  ile Birleşik Metal İşçileri Sendikası'nın ev sahipliği yaptığı “Dünya Genç İşçi Buluşması” 07 - 15 Haziran 2008 tarihlerinde Balıkesir'in Gönen ilçesinde bulunan Kemal Türkler Tesisleri'nde gerçekleştirildi.

 

Türkiye'nin ve dünyanın farklı bölgelerinden bir araya gelen işçiler;  dünyanın pek çok ülkesinde hükümetler tarafından uygulanmak istenen neoliberal politikalarla  yaşam ve çalışma koşullarının daha da zorlaştırılması; esnek ve güvencesiz çalışma; eğitim, sağlık, sosyal güvenlik alanlarında çıkarılan yeni yasalar, bu yasaların genç işçiler üzerindeki etkileri; sendikaların yaşadığı uluslararası örgütlenme olanakları ve deneyimleri; kadın işçilerin sorunları; barış hareketlerinden  adalet, eşitlik, özgürlük meselesine, futbolun endüstrileşmesi meselesine kadar pek çok konuda söyleşiler yapıldı, deneyimler paylaşıldı. 

 

Petrol-İş, Birleşik Metal-İş, Tekgıda-İş, Harb-İş sendikalarının  üyesi işçilerin ağırlıklı olarak   katıldığı programlarda farklı sektörlerdeki ortak sorunların altı çizildi, bu sorunlara çözüm arandı.

 

Özellikle Latin Amerika ülkeleri ve Rusya'dan katılan  işçilerin sunumları, tartışmalara katılmaları programı daha da zenginleştirdi.

 

Sendikamızın  Adıyaman, Aliağa, Ankara, Bandırma, Batman, Gebze, İstanbul(1) şubelerinden üyelerimizin  katıldığı paneller, söyleşiler, atölye çalışmaları konserler ilgiyle takip edildi.

 

Ev sahipliği yapan Bandırma Şubemiz başta olmak üzere katılan ve katkı koyan bütün arkadaşlarımıza teşekkür ederiz.