SENDİKAMIZ PETROL-İŞ'İN DE DESTEKLEYENLER ARASINDA YER ALDIĞI

3. ULUSLARARASI İŞÇİ FİLMLERİ FESTİVALİ PLAKET TÖRENİ YAPILDI

Bu yıl üçüncüsü düzenlenen “Uluslararası İşçi Filmleri Festivali”nin Plaket Töreni, 7 Mayıs Çarşamba akşamı İstanbul Beyoğlu-Emek Sineması'nda yapıldı.

Saat 20.00'de Cahit Berkay ve Emrah Karaca'nın dinletileriyle başlayan programı Yetkin Dikinciler sundu. Ahşap Çerçeve Kukla Tiyatrosu'nun "Karagöz'den Şarlo'ya, Gölgeden Modern Zamanlara Işığın Yolculuğu" adlı gölge gösterisinin ardından plaket törenine geçildi.

Türk sinemasına  200'ün üzerinde film müziği yapan Cahit Berkay'ın plaketini Genel Başkanımız Mustafa Öztaşkın;

Sinemamızda bugüne dek çekilmiş yaklaşık bin iki yüz film içinde sayısı son derece az  (yaklaşık yirmi kadar) olan işçi filmlerinde en çok rol almış değerli oyuncu Hale Soygazi'nin plaketini de Novamed direnişinin kadın işçileri, sendikamızın Mersin Şube Yönetim Kurulu üyesi Fatma Özüm ve Novamed İşyeri Temsilcimiz Özlem Kılınç verdiler.

Gecede ayrıca sinemanın görünmez kahramanları set işçileri ve teknisyenlerine de Limter-İş Genel Başkanı, Sine-Sen Genel Başkanı ve Dev-Sağlık-İş Genel Başkanları ile Gazeteci Metin Yeğin tarafından plaketler verildi.

Programın sonunda ise belgesel sinemacı Metin Yeğin'in "El-Mahalla" adlı filmi gösterildi.

“Mısır işçi sınıfı hareketinin simgesi Mahalla kentinde 6 Nisan 2008'de patlak veren işçi isyanı ve işçi Kerim” konulu belgeselin ardından kısa bir konuşma yapan Metin Yeğin, Mısır'da yaşanan olaylarda tutuklanan işçi önderlerinin serbest bırakılması için düzenlenen imza kampanyasına  destek istedi.

Bu yıl ki sloganı “Emeği Gören Kamera-Sokağa Çıkan Sinema” ile 1 Mayıs 2008'de başlayan ve  25 ülkeden 50 filmin gösterileceği 3. Uluslararası İşçi Filmleri Festivali 10 Mayıs'ta sona erecek.

Emeği geçenlere işçi sınıfımız adına şükranlarımızı sunuyoruz.