EMEK PLATFORMUNUN 2 SAATLİK UYARI GREVİ TÜM İŞYERLERİMİZDE BAŞARIYLA GERÇEKLEŞTİRİLDİ

 

Petrol-İş üyeleri üretimi iki saat durdurdu

14.03.2008

 

Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Yasa Tasarısına karşı Emek Platformu'nun ülke çapında uyguladığı 2 saatlik iş bırakma-uyarı eylemi başarıyla gerçekleşti. Petrol-İş üyeleri de örgütlü olduğumuz tüm işyerlerinde üretimi iki saat durdurarak, çalışmama haklarını kullandılar. Örgütlü olduğumuz tüm işyerlerinde saat 10.00-12.00 arasında üretim durdurularak, Emek Platformu'nun bildirisi okundu. Tasarı üyelerimizin alkışlarıyla protesto edildi, siyasi iktidarı protesto eden sloganlar atıldı.

 

14 Mart'ta saat 10.00-12. arasında gerçekleşen iş bırakma eylemine genel merkez yöneticilerimiz de katıldı. Genel Başkanımız Mustafa Öztaşkın ve Genel Örgütlenme ve Eğitim Sekreterimiz Nimetullah Sözen, Gebze şubemiz yöneticileri ile birlikte, şubemizin örgütlü olduğu Unilever, DYO Boya Fabrikaları, Camro Özay Plastik, Süperlas Süperplastik Kauçuk San. Öncü Dayanıklı Tüketim Malları San, Mecaplast Otomotiv Ürünleri San. işyerlerini ziyaret ederek, eylemdeki üyelerimizle birlikte oldular.

 

Öztaşkın, bu işyerlerinde üyelerimize hitaben yaptığı konuşmalarda, AKP iktidarının, sosyal güvenlik reformu adı altında Meclis genel kuruluna getirmek istediği yasa tasarısının bir çok hak kaybına yol açtığını söyledi. Öztaşkın, sendikacıları yalancılıkla suçlayan Başbakan Erdoğan'ın mumunun yatsıya kadar yandığını ve asıl yalancının kim olduğunun, bugün yayınlanmakta olan gazetelere, tasarı ile ilgili yayın yapan medya kuruluşlarına bakıldığında anlaşılacağını söyledi. Öztaşkın, iş bırakma eylemine katılan tüm üyelerimize teşekkür ederek, bu eylemlerin uyarı eylemi olduğunu, siyasi iktidarın tutumundan vazgeçmemesi halinde eylemlerin süreceğini de sözlerine ekledi.

 

İş bırakma eylemine katılan üyelerimiz, Başbakan Erdoğan'ın “hak kaybı olmayacak” şeklindeki açıklamalarına inanmadıklarını, getirilmek istenen yeni düzenlemelerden endişe duyduklarını, bu düzenlemeleri geri aldırmak için ise birlikte mücadeleden başka yol olmadığını söylediler. Eyleme katılan üyelerimizin Emek Platformu'nun aldığı kararlara coşkulu bir şekilde katıldıkları ve hükümetin geri adım atmaması halinde eylemlerin sürdürülmesi bekleyişinde oldukları görüldü.

 

2 Nolu şubemiz işyerleri

 

Emek Platformu'nun aldığı karar doğrultusunda İstanbul 2 No’lu Şube’ye bağlı işyerlerinde işçiler 2 saatlik uyarı grevi kararlarına uyarak, dışarı çıktılar ve SSGSS Yasa Tasarısını protesto ettiler.

İstanbul 2’ No’lu Şube Başkanı Ecvet Eşlegül  bir grup gazeteci ile birlikte işyerlerindeydi. İlk ziyaret edilen işyeri Botaş Pendik Gaz Boru Hattı İşletme Başmühendisliğinde’ydi. Emek Platformu’nun bildirisi okundu. Alkışlarla yasa tasarısı protesto edildi.

İkinci İşyeri Mutlu Akü’ydü, fabrikadan “ Tayip yasanı al başına çal” “ Sağlık haktır satılamaz” sloganlarıyla yürüyüşe geçen üyelerimiz, yolu trafiğe kapattılar. Daha sonra Emek platformunun ortak bildirisi okundu… Bildiri sloganlarla yer yer kesildi. Kitlesel katılımın olduğu eyleme kamyon şoförleri de korna çalarak destek oldular…

 

Benckiser Temizlik Malz. A.Ş’de kapı önünde toplanan Petrol- İş üyeleri de sloganlarla yasa tasarısını protesto ettiler.  Katılımın yoğun olduğu işyerinde kadın işçilerin sayısı da bir hayli yüksekti. Platformun bildirisi okunduktan sonra üyelerimiz hep beraber yemekhaneye gittiler.

2 No’lu Şube’nin yüksek katılımlı uyarı grevinden biri de Rotopaj işyerindeydi, burada Basın-İş Sendikasına mensup işçilerle birlikte greve çıkan üyelerimiz, fabrika bahçesinde uzun süre alkışlarla sloganlarla Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Yasa Tasarısını protesto ettiler…Emek platformunun hazırladığı bildiri “Mezarda Emeklilik İstemiyoruz”, “ Tayip şaşırma sabrımızı taşırma” sloganlarıyla yer yer kesildi… Bildiri okunduktan sonra işçiler fabrikalarına işlerinin başına geri döndüler…

 

 

 

CAMBRO ÖZAY

DYO

 

MECAPLAST

ÖNCÜ

SÜPERLAS

UNİLEVER

MUTLU AKÜ

BOTAŞ

RECKİTT BENCKİSER

ROTAPAŞ

ETİ MADEN İŞLETMELERİ

TÜPRAŞ VE PETKİM

KOCAELİ ŞUBE 

ADANA ŞUBE

ADIYAMAN ŞUBE

BATMAN ŞUBE

BURSA ŞUBE

İZMİR ŞUBE

KIRIKKALE ŞUBE

MERSİN ŞUBE

                                                            

YARIMCA ŞUBE