TÜRKİYE SOLU, İKTİSAT VE BİLİM CAMİASI İÇİN BÜYÜK KAYIP

Sadun Aren Hoca bugün uğurlanıyor

10.03.2008

8  Mart tarihinde kaybettiğimiz, Türkiye solunun, sosyalist hareketinin önemli isimlerinden,  TİP İstanbul Milletvekili, Sosyalist Birlik Partisi, Birleşik Sosyalist Parti Genel Başkanı, ÖDP Onursal Genel Başkanı Prof. Dr. Sadun Aren, bugün TBMM'de ve Ankara Siyasal Bilgiler Fakültesi'nde düzenlenecek törenlerin ardından Ankara'da toprağa veriliyor.

Ankara Siyasal Bilgiler Fakültesi'nde verdiği derslerle, TİP Milletvekili olarak Meclis'teki çalışmalarıyla, 1960 sonrasında Devlet Planlama Teşkilatı'nda danışmanlık yaparak Türkiye'nin planlı kalkınma çabalarına katkı sağlayan, emekçi sınıfın çıkarları uğruna ömrü boyunca mücadele eden Sadun Aren Hoca'nın anısı önünde saygıyla eğiliyor, yakınlarına, Türkiye sol ve sosyalist hareketine başsağlığı diliyoruz.

Prof. Dr. Sadun Aren, yazdıkları kitapları ve makaleleri ile de sol-sosyalist harekete önemli katkılar yapmış, İstihdam, Para ve İktisadi Politika  kitabı sadece Siyasal Bilgiler Fakültesi'nde değil, Türkiye'nin bütün ekonomi programlarının da başucu kaynağı olmuştur.

Türkiye solu, sosyalist hareketi, işçi sınıfı, Sadun Aren Hoca'nın ülkemizin ekonomik ve siyasi hayatına yaptığı katkıları unutmayacak, sahip olduğu değerleri yaşatacaktır.