SSGSS TASARISI EMEK PLATFORMUNU HAREKETE GEÇİRDİ

 2008 baharında sokaklar ısınıyor

13.03.2008

 

Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Yasa Tasarısına karşı Türkiye genelinde uygulanmak üzere bir dizi eylem kararı alan Emek Platformu'nun bu kararları doğrultusunda 13 Mart'ta İstanbul'da kitlesel basın açıklaması yapıldı.

 

Emek Platformu bileşeni sendika, meslek odası ve demokratik kitle örgütlerine üye, temsilci ve yöneticiler İstanbul - Tünel'de buluştular. Saat 12.00'den itibaren Taksim- İstiklal Caddesi'ne doğru yürüyüşe geçen Emek Platformu bileşenleri sık sık, “Hükümet istifa” “ Gün gelecek, devran dönecek, AKP halka hesap verecek”,  “Herkese sağlık, güvenli gelecek istiyoruz,”  “Sağlık haktır, satılamaz”, “Sağlıkta ticaret ölüm demektir”, “İşçiler burada, yalancılar nerede”, “Yalancı Başbakan istemiyoruz”, “Mezarda emekliliğe hayır”, “Geliyor, geliyor. genel grev geliyor” şeklinde sloganlar attılar.

 

Tünel'den Taksim meydanına kadar yürüyen coşkulu kalabalık meydanda toplandı.  SSGSS Yasa Tasarı ile  çalışanların ve işe yeni başlayacak olanların uğrayacakları hak kayıplarını Emek Platformu adına Türk-İş İstanbul 1. Bölge Temsilcisi Faruk Büyükkucak açıkladı. Büyükkucak'ın yaptığı açıklamadan sonra eyleme katılan emekçiler dağıldı. Eyleme katılan işçiler, Hükümetin getirmeye çalıştığı yeni düzenlemelere karşı tabanda bir duyarlılığın oluşmaya başladığını, tabanın daha etkili eylemler yapmaya hazır olduğunu belirtiyorlar.