İşçiler, kamu emekçileri, emekliler, işsizler, yoksullar, kadınlar, gençler...


EKMEK, BARIŞ, ÖZGÜRLÜK İÇİN HAYDİ 1 MAYIS'A!


 

Konfederasyonumuz TÜRK-İŞ'in 2007 1 Mayıs bildirisi...


 

Yoksulluğa ve yolsuzluğa dur diyenler, sendikal örgütlenmenin önündeki engellerin kalkmasını isteyenler, adaletli bir vergi politikası isteyenler,insana yakışan bir şekilde bir gelire sahip olmak isteyenler...

 

Çağrımız sizedir.

 

Birlik ve beraberlik içinde yaşamak isteyenler, işgale, Ortadoğu'da uluslararası sermayenin küresel saldırılarına

“dur” diyenler, eşit, özgürlükçü, adaletli ve gelirin hakça bölüşüldüğü demokratik bir TÜRKİYE isteyenler...

 

Çağrımız sizedir.

 

Kardeşçe, barış içinde bir arada yaşamak isteyenler,

 

Çağrımız sizedir.


EKMEK, BARIŞ, ÖZGÜRLÜK İÇİN HAYDİ 1 MAYIS'A


 

İşçiler, kamu emekçileri, emekliler, işsizler, yoksullar, kadınlar, gençler...

 

Bu çağrımız çalışanların ve halkın taleplerini 1 Mayıs'ta daha kararlı, daha güçlü ve daha kitlesel seslendirme ÇAĞRISIDIR!

 

Barış, demokrasi, birlik için dayanışma ve ortak mücadele çağrısıdır!

 

EKMEK, BARIŞ, ÖZGÜRLÜK İÇİN HAYDİ 1 MAYIS'A...


Ortadoğu halkları, uluslararası sermayenin petrole sahip çıkmak için çıkardığı kitlesel kıyımın bedelini kan ve gözyaşı ile ödüyorlar. ABD emperyalizmi, dünya çapında egemenliğini güçlendirmek, enerji kaynaklarına sahip olmak ve neoliberal küreselleşmeyi sağlamak için zora, şiddete ve işgale başvurmaktan çekinmiyor. Halkların yaşadığı acılar, insanlık tarihine kara bir leke gibi düşüyor. ABD, şimdi de Suriye ve İran'ı hedef göstererek, bölgede yeni çatışmalara zemin hazırlıyor.

 

Küresel sermayenin kıskacındaki ülkemiz, her gün daha fazla işsizliğe, yoksulluğa ve güvencesizliğe sürükleniyor. Ülke kaynakları, yağma ve talan politikalarıyla uluslararası sermayeye açılıyor. Özelleştirme politikalarıyla fabrikalar kapatılıyor ya da sermayeye peşkeş çekiliyor.

 

Devleti küçültme adı altında başta eğitim, sağlık ve sosyal güvenlik olmak üzere kamu hizmetleri tasfiye edilmek, bu hizmetler paralı hale getirilmek isteniyor. Ekonomiye IMF yön veriyor, hükümet emekçilerin ve halkın taleplerini dikkate almıyor. Kıdem tazminatı hakkımız elimizden alınmaya çalışılıyor.

 

Giderek artan borçlarla tarım can çekişiyor, esnaf kan ağlıyor, emekçiler çile çekiyor, ücretler geriletiliyor, sosyal haklarımıza yönelik saldırılar devam ediyor. Daha fazla sömürülmek için örgütsüz ve güvencesiz bir çalışma yaşamı isteniyor. Ülkemizde en büyük sorun işsizlik haline gelirken aylık 150 milyona çalıştırılan milyonlarca kaçak işçi en kötü şartlarda çalışmaya zorlanıyor.

 

Kayıtdışı istihdam, kayıtdışı ekonomiyi büyütürken vergi kaçakçılığından, milli gelir dağılımı bozukluğuna kadar herşey olumsuz etkileniyor.


Büyüyen ekonomik tahribatla birlikte demokratikleşme sorunları da sürüyor. Demokratik hukuk devleti olmanın gerektirdiği köklü adımlar atılmıyor, hak ve özgürlüklere ilişkin taleplerin önü kesilmek isteniyor. Özgürlükçü, çoğulcu, bağımsız, demokratik ve barış içinde yaşayan bir Türkiye talebi, bütün yıkıcılığıyla sürüyor.

 

DEĞİŞTİREBİLİRİZ! ÇÖZÜM ELİMİZDE;


Eşitlikçi, özgürlükçü, bağımsız, çoğulcu ve demokratik bir Türkiye hayal değil!

 

TÜRK-İŞ diyor ki;

 

İnsan yaşamı için, en büyük nimet ekmek için...

 

Mutluluk ve erdemin ana ilkesi barış için...


Barış içinde kardeşçe yaşamanın koşulu özgürlük için...

 

HAYDİ 1 MAYIS'A...